Σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια προσφορά των ΗΠΑ για ασυνόδευτα ανήλικα και πανδημία στην Αθήνα

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος(A) συναντάται με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάϊατ (Geoffrey Pyatt), Αθήνα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Σε 2,9 εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η οικονομική βοήθεια που θα προσφέρει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη στήριξη των νησιών ενάντια στην πανδημία του covid 19, όπως δήλωσαν, μετά τη συνάντησή τους, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Τζιανλούκα Ρόκκο.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως η συνεισφορά θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ο κ. Πάιατ, από την πλευρά του, επισήμανε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και οι εταίροι μας στην ΕΕ, αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα φέρει ένα βάρος για λογαριασμό της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας και αξίζει όλη την υποστήριξη που μπορούμε να παρέχουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Μ.Κιάου

Το Focus προτείνει στους Γερμανούς πέντε ελληνικά παραδεισένια νησιά για διακοπές το καλοκαίρι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal