Μείωση στον ημερήσιο απολογισμό των θανάτων στις ΗΠΑ: 820 νεκροί σε 24 ώρες, 89.562 συνολικά

Φωτογραφίες του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο με το σύνθημα ο “σκληρός” εμφανίστηκαν στην ιταλική γειτονιά της πόλης. EPA, JASON SZENES




Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταγράφηκαν χθες 820 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των θυμάτων σε σχεδόν 90.000 — για την ακρίβεια στα 89.562.

Αυτό αποκαλύπτουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Τα κρούσματα έφτασαν τα 1,486,515.

Ο ημερήσιος αυτός απολογισμός, ως τις 20:30 χθες Κυριακή (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης, είναι πάντως ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τη 10η Μαΐου, κατά την ίδια πηγή.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι αρχές δεν εντοπίζουν εξάρσεις στα περιστατικά του κορονοϊού και σε περιοχές που επιστρέφουν στην κανονικότητα προσπαθούν να εντοπίσουν αυξήσεις σε μερικές περιοχές που παραμένουν κλειστές, όπως δήλωσε σήμερα, ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ.

«Το βλέπουμε αυτό σε μέρη που ανοίγουν. Δε βλέπουμε αυτή την αύξηση στα περιστατικά» δήλωσε ο Αζάρ στην εκπομπή του CNN «State of the Union». «Βλέπουμε εξάρσεις σε μερικές περιοχές που είναι κυριολεκτικά κοντά σε μερικές πολύ τοπικές καταστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Η Νέα Υόρκη αποφάσισε τέλος στη χρήση υδροχλωροκίνης: «Δεν υπάρχουν ούτε οφέλη ούτε αρνητικές επιπτώσεις»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: