“Μαύρη” πρόβλεψη για την Αμερική: 147 χιλιάδες οι νεκροί μέχρι τις 4 Αυγούστου υποστηρίζουν οι ερευνητές

File photo: Πιλότοι φορώντας μάσκες στο αεροδρόμιο Ronald Reagan στην Ουάσιγκτον. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Αναθεωρήθηκε επί τα χείρω ένα μοντέλο για την πρόβλεψη της θνητότητας της COVID-19 -της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός- στις ΗΠΑ, με τους ερευνητές που το καταρτίζουν να ανακοινώνουν πως αναμένουν πλέον 147.000 θανάτους Αμερικανών ως τις αρχές Αυγούστου, ή 10.000 περισσότερους από ό,τι μέχρι τώρα, εξαιτίας της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Η πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον αναθεωρήθηκε εξαιτίας μεταβολών που καταγράφονται ως προς τις διαγνωστικές εξετάσεις, τη μεγαλύτερη ελευθερία της κίνησης των πολιτών και τη χαλάρωση των πολιτικών κοινωνικής αποστασιοποίησης, εξήγησαν οι ερευνητές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού αυξήθηκε αλματωδώς χθες Τρίτη — έπειτα από δύο 24ωρα κατά τη διάρκεια των οποίων δεν υπερέβη τους 900 — με άλλους σχεδόν 1.900 ασθενείς να υποκύπτουν.

Αυτό δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η αναπήδηση αυτή (+1.894 νεκροί επακριβώς) αυξάνει σε 82,339 τον αριθμό των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη χώρα, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα οι ημερήσιοι απολογισμοί παρέμειναν κάτω από τους χίλιους θανάτους, για πρώτη φορά από τις αρχές του Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Φρικτή πραγματικότητα: Ξεπέρασαν τους 290.000 οι νεκροί παγκοσμίως, 4.243.916 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: