Καθηγητής του ΑΠΘ αμφισβητεί τον Τσιόδρα: «Επινόησε μέθοδο που δίνει ψευδή εικόνα θνητότητας»

File photo: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας φτάνει στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα με κορονοϊό, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Ευθεία αμφισβήτηση σε μεθόδους του Σωτήρη Τσιόδρα εξέφρασε ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm 103.6 για την ελληνική αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωναϊού αμφισβήτησε το αυστηρό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση καθώς και κάποια από τα λεγόμενα του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Ειδικότερα ο κ. Κούβελας δήλωσε ότι αμφισβητεί τη μέθοδο υπολογισμού των θανάτων από τον COVID-19, την οποία ακολουθεί ο Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας λόγο για μέθοδο, που αποτελεί «επινόηση» του λοιμωξιολόγου και η οποία δίνει «ψευδή εικόνα θνητότητας» του κορωνοϊού.

Ο κ. Κούβελας μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Ο κ. Τσιόδρας, όπως κάθε επιστήμονας, θα έπρεπε να ακολουθήσει την κανονική επιστημονική μέθοδο και να μην ακολουθεί μία επινόηση. Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Γιατί υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, που πέθαναν και χαρακτηρίστηκαν από COVID. Ουσιαστικά μας δίνει μία ψευδή εικόνα της θνητότητας, κάτι, που πολλοί προσπάθησαν να το κάνουν από την αρχή για να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα».

«Ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει και τους θανάτους από την κοινή εποχική γρίπη και θα δείτε, ότι είναι πάνω από 100 επίσης, σε τάξη μεγέθους δηλαδή, δεν διαφέρει το ένα από το άλλο. Άρα πώς δικαιολογεί κάποιος αυτά τα σκληρά μέτρα με την αναγκαία οικονομική επίπτωση;», σημείωσε ο κ. Κούβελας και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν είναι κατά των σκληρών μέτρων, όπου όμως χρειάζεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Όπως τα ‘πε ο γιατρός κι εγώ έγινα.. καπνός: Φιλμ κινουμένων σχεδίων με ήρωα το Σωτήρη Τσιόδρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: