Η μεγάλη επιστροφή του Νετανιάχου: Άμεσα να γίνει τριμερής “τηλεδιάσκεψη” με Μητσοτάκη και Αναστασιάδη

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπένι Γκάντζ (Α). Η ισχύς με την ενότητα… EPA, HANDOUT




Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ και αυτή τη φορά ηγείται ενός μεγάλου συνασπισμού, με τον βασικό του αντίπαλο, τον πρώην στρατηγό Μπένι Γκαντς.

Θεωρώ ότι πρόκειται για ευχάριστη εξέλιξη για τη Λευκωσία και την Αθήνα, διότι το Εβραϊκό Κράτος αναμένεται να επιστρέψει δυναμικά στην «αρένα» της Ανατολικής Μεσογείου.

Το γεγονός ότι το Ισραήλ πελαγοδρομούσε για πάνω από ένα χρόνο, και …έβραζε στο ζουμί της κομματικής αντιπαράθεσης, άφησε ανοικτό το δρόμο στην Τουρκία να επικρατήσει στην περιοχή μας. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα της μεγάλης επιστροφής.

Μόλις αναλάβει καθήκοντα ο κ. Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, πρέπει να επιδιώξουν μία τριμερή «κουβέντα» μέσω τηλεδιάσκεψης για να συμφωνήσουν στους νέους όρους της συνεργασίας.

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για σοβαρές και μεγάλες συμφωνίες αν έχουν το θάρρος οι «δικοί» μας να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά οι στρατηγικές σχέσεις.

Μιχάλης Ιγνατίου

Αυξάνονται οι αντιγερμανικές φωνές στην Ευρώπη: «Εθνικιστική και αυτοκρατορική» η οπτική του Βερολίνου!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: