Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων και η επανεκκίνηση της αγοράς κυριαρχεί σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η επιστροφή των τελειόφοιτων στα σχολεία, ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, η εφαρμογή του ΓεΣΥ, η αποστολή αναπνευστήρων από το Ισραήλ και η δίωξη κατά μελών της Αστυνομίας για την υπόθεση Μεταξά.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ξανακυλά η ζωή» και γράφει ότι η χθεσινή επανεκκίνηση της οικονομίας έβγαλε χθες τους Κύπριους στους δρόμους και μετά από 50 μέρες υποχρεωτικής απραξίας, η ζωή άρχισε πάλι να κυλά. Αλλού γράφει ότι όλο και πιο κοντά στο μηδέν πλησιάζουν τα κρούσματα, καθώς χθες ανακοινώθηκαν μόνο δύο νέα. Αναφέρει επίσης ότι πέραν των 100 εκ. είναι οι ζημιές του κατασκευαστικού τομέα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πρεμιέρα χαλάρωσης μουδιασμένη η αγορά» γράφει στο κύριο θέμα του ότι απογοητευμένοι από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων είναι οι ιδιοκτήτες και επιφυλακτικοί οι πελάτες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ασθενείς δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο γιατί φοβούνται τον κορωνοϊό. Επίσης αναφέρεται στην απάντηση της Υπουργού Εργασίας στο δημοσίευμά του για την απώλεια εκατομμυρίων από λανθασμένες επιλογές ΑΗΚ και γράφει ότι έφτασαν στο λιμάνι οι μονάδες της ΑΗΚ που μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθούν.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Μουδιασμένη επανεκκίνηση» αναφέρει στο κύριο θέμα του ότι αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε χθες, πρώτη μέρα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο οι αγορές ήταν περιορισμένες. Επίσης γράφει αλλού ότι Υπουργείο Υγείας και ΟΑΥ μοιράζονται το κόστος του ΓεΣΥ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον πληθυσμό των μεταναστών και για μεγάλη ομάδα που για πάνω από ένα μήνα κατοικεί στη βεράντα του τεμένους Μπαϊρακτάραη, δημοσιεύοντας μεγάλη φωτογραφία.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο» και γράφει ότι γκρίζο είναι το σκηνικό της επιστροφής των τελειόφοιτων στα σχολεία στις 11 Μαΐου. Ακόμη, γράφει για μουδιασμένη αγορά και συνωστισμό σε υπηρεσίες του Δημοσίου. Επίσης, σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νέα πρόταση του ΟΑΥ για τη Β φάση του ΓεΣΥ και για διαφοροποιήσεις στις αμοιβές γιατρών και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Βγαίνουμε από τη χειμερία νάρκη» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ξανανοίγουν διστακτικά οι επιχειρήσεις στην Κύπρο εν μέσω προειδοποιήσεων για τήρηση των κανόνων. Σε άλλοι θέμα αναφέρει ότι η πρωτεύουσα αρχίζει να ξυπνά, όμως η διάθεση είναι ζοφερή. Επίσης, γράφει σε άλλο θέμα της ότι μέλη της Αστυνομίας θα διωχθούν για την υπόθεση Μεταξά.

ΚΥΠΕ / Αντώνης Γκιλδάκης
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: