Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου: Κανένα κρούσμα στη Νέα Ζηλανδία, το “βραβείο” στην πρωθυπουργό

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern σε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του μακελειού στην πόλη Christchurch. EPA, JOHN KIRK-ANDERSON/STUFF / POOL




Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα κορυφαίο στέλεχός του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Δεν αναφέρθηκε επίσης κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, ανέφερε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας στο υπουργείο.

Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία καταμετρούν 20 θανάτους επί συνόλου 1.137 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Τον καλύτερο βαθμό στην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς παίρνει τον δεύτερο καλύτερο βαθμό, μετά την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν, ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, διαπιστώνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες και στη Νέα Ζηλανδία.

Στη δημοσκόπηση αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ÖRF), οι ερωτηθέντες σε Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Νέα Ζηλανδία αξιολόγησαν μόνον τη δική τους κυβέρνηση.

Πιο ικανοποιημένοι δήλωσαν οι πολίτες στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστρία και στη Γερμανία.

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Αρντέρν βαθμολογήθηκε με βαθμό 7,8, ο αυστριακός καγκελάριος Κουρτς με 6,8 και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ με 6,0.

Στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, οι κυβερνήσεις δέχτηκαν πολύ περισσότερες επικρίσεις για τα μέτρα: οι Ιταλοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι έδωσαν έτσι τους χειρότερους βαθμούς στις πολιτικές ηγεσίες τους.

Χειρότερα απ’ όλους βαθμολογείται στην δημοσκόπηση αυτή από τους πολίτες της χώρας του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (με μόλις 4,1) ενώ λίγο καλύτερα αξιολογήθηκαν ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν (5,2), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε (5,5) και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον (5,6).

Πληροφορίες από:
Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Δ. Δημητρακούδη
Βιέννη, Austria – Ουέλινγκτον, New Zealand

Τα 3,5 εκ. ξεπέρασαν τα κρούσματα παγκοσμίως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς: 247.107 οι νεκροί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: