Ελληνοαμερικανίδα κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση: Είναι ψεύτρα, υποστηρίζει ο Πρόεδρος

Όχι, δεν κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αναχωρεί από την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου για το Όβαλ Όφις. EPA, Chris Kleponis / POOL




Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβαν αυτή την εβδομάδα το επιχείρημα ότι η δυσφημιστική αγωγή από ΄μια γυναίκα η οποία υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός Πλανητάρχης την άγγιξε και την φίλησε χωρίς την συγκατάθεσή της, θα πρέπει να παύσει επειδή ο πρόεδρος έχει ασυλία από μηνύσεις που υποβάλλονται σε πολιτειακά δικαστήρια για το διάστημα που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

Τα παραπάνω γράφει η έγκυρη εφημερίδα Washington Post.

Μια νέα 28σέλιδη έγγραφη κατάθεση η οποία υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα και  δημοσιοποιήθηκε από το Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης την περασμένη Τρίτη, είναι η τελευταία επίθεση στο πλαίσιο της πολυμέτωπης δικαστικής μάχης του Τραμπ προκειμένου να περιοριστούν οι δυνατότητες των πολιτών, του Κογκρέσου, ακόμη και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ώστε να ερευνηθεί ο Πρόεδρος  για όσο διάστημα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

Η νέα αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι ο Τραμπ συνεχίζει σιωπηρά να μάχεται στα δικαστήρια δυο γυναίκες οι οποίες υποστηρίζουν ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά, πολεμώντας τις προσπάθειές τους να αποκτήσουν μαρτυρίες και ντοκουμέντα τα οποία θα μπορούσαν να φωτίσουν τις κατηγορίες που διατυπώνουν.

  • Οι γυναίκες, η Σάμερ Ζέρβος και η Τζιν Κάρολ, συγκαταλέγονται σε μια χορεία πάνω από 12 γυναικών που έχουν κατηγορήσει τον Τραμπ για ακούσια από πλευράς τους φυσική επαφή στα χρόνια που ακόμη δεν ήταν πρόεδρος.

Οι προσπάθειες του Τραμπ να αποδυναμώσει τις καταγγελίες αυτές έρχονται την ώρα που οι υποστηρικτές τους είδαν να βγαίνουν στο προσκήνιο κατηγορίες ότι ο Δημοκρατικός αντίπάλός του, Τζο Μπάιντεν, παρενόχλησε σεξουαλικά μια βοηθό της Γερουσίας, το 1993, κατηγορία που ο πρώην αντιπρόεδρος, αρνήθηκε.

Η πρόσφατη κατάθεση των δικηγόρων του Τραμπ έγινε για την υπόθεση της Ζερβος, πρώην παίκτριας στο ριάλιτι σόρου  “The Apprentice,” η οποία υποστηρίζει ότι ο Τραμπ την έπιασε άγρια ΄και την φίλησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Λος Αντζελες το 2007, στη διάρκεια συνάντησης την οποία, όπως η ίδια υποστηρίζει, θεώρησε ως ευκαιρία για δουλειά στον Trump Organization.

Για πρώτη φορά διατύπωση τις κατηγορίες αυτές τον Οκτώβριο του 2016 μετά την δημοσιοποίηση της μαγνητοφώνησης του “Access Hollywood” όπου ο Τραμπ ακούγεται να κομπάζει το γεγονός ότι βάζει αγρίως τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια γυναικών.

Ο Τραμπ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Ζέρβος, αποκαλώντας την όπως και τις άλλες γυναίκες που τον κατηγορούν, ψεύτρες και υποκινούμενες πολιτικά και οικονομικά.

Το 2017 η Ζέρβος υπέβαλε μήνυση εναντίον του προέδρου, υποστηρίζοντας ότι την δυσφήμισε όταν την αποκάλεσε ψεύτρα.

Εκτοτε, η υπόθεση συνεχίζει αργά το δρόμο της στους διαδρόμους του νομικού συστήματος ΄της Νέας Υόρκης με τα κατώτερα δικαστήρια να έχουν μέχρι στιγμής απορρίψει τα επιχειρήματα του Τραμπ περί ασυλίας και επιτρέποντας την συλλογή αποδείξεων.

Στο πλαίσιο αυτό αποκαλύφθηκαν έξι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Τραμπ με την Ζέρβος σε μια περίοδο τριών μηνών περίπου την εποχή που τοποθετεί η ίδια την σεξουαλική παρενόχληση. Μια συνομιλία εξελίσσεται την ημέρα που – σύμφωνα με το ημερολόγιο του Τραμπ –  πράγματι ο νυν πρόεδρος επισκεπτόταν το Λος Αντζελες.

Παρόμοια τακτική ακολουθεί ο Τραμπ και στην μήνυση της αρθρογράφου Κάρολ, η οποία τον περασμένο χρόνο κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι την βίασε στην δεκαετία του 1990. Κάτι που αρνείται ο Τραμπ.

Η ομάδα των δικηγόρων του Τραμπ υποστηρίζει ότι οι υποθέσεις Ζέρβος και Κάρολ είναι τόσο διαφορετικές ώστε δεν μπορεί να τις χειριστεί ο ίδιος δικαστής Στη συνέχεια, υποστήριξαν ότι οι υποθέσεις μοιάζουν τόσο πολύ που η υπόθεση Κάρολ θα πρέπει να “παγώσει” μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο για την υπόθεση Ζέρβος.

Η δικηγόρος της Κάρολ, Ρομπέρτα Κάπλαν, δήλωσε πως η τακτική Τραμπ “έχει υπάρξει εξαιρετικά … αντιφατική”, αλλά θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι “κάνει διαρκώς ό,τι είναι δυνατόν” για να αποφύγει τη δικαστική διαδικασία.

ΠΗΓΗ: Washington Post

Με διακοπή κάθε σχέσης με την Κίνα απειλεί ο Τραμπ: Δεν θέλω να μιλήσω στον Σι, είμαι απογοητευμένος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: