Εκρηκτικά αυξάνεται η ανεργία στις ΗΠΑ: Πάνω από 40 εκ. οι άνεργοι από τα μέσα Μαρτίου

File photo: Ανεργοι συμμετέχουν σε διαδήλωση διεκδικώντας τα ευεργετήματα που δικαιούνται, στο Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ. EPA/CRISTOBAL HERRERA




Το σύνολο των ανέργων στις Ηνωμένες Πολιτείες από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα, στα μέσα Μαρτίου, μέχρι σήμερα, αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια, αναφέρει η εφημερίδα New York Times, εν αναμονή της δημοσιοποίησης αργότερα σήμερα των επίσημων εβδομαδιαίων στοιχείων.

Τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας θα δείχνουν ότι επιπλέον 2,1 εκατομμύρια Αμερικανοί αιτήθηκαν επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με το  MarketWatch.

Βάσει ειδικού προγράμματος για τους ανέργους το οποίο υιοθετήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωναϊού στις ΗΠΑ, προβλέπεται ένα εκτεταμένο πλαίσιο ευεργετημάτων προς αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους με μερική απασχόληση και άλλες κατηγορίες οι οποιες κανονικά δεν θα μπορούσαν να ευεργετηθούν.

Ομως, πολλές Πολιτείες επειδή έχουν κατακλυστεί  από αιτήσεις, καθυστερούν να θέσουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να μην έχουν πλήρως αποκατασταθεί.

Με πληροφορίες από The New York Times

Nύχτα συγκρούσεων με την αστυνομία στη Μινεάπολη μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: