Εγκρίθηκε από την FDA με τη διαδικασία του επείγοντος το φάρμακο ρεμδεσιβίρη ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τραμπ

Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας Gilead Sciences, Inc., στο Φόστερ Σίτι της Καλιφόρνιας. EPA, JOHN G. MABANGLO




Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει χορηγήσει άδεια έκτακτης ανάγκης για το φάρμακο remedesivir (ρεμδεσιβίρη) της εταιρείας Gilead για τη θεραπεία του κορωναϊού, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

“Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω ότι η Gilead έλαβε από τη FDA άδεια για έκτακτη χρήση του Remdesivir” είπε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Gilead Ντάνιελ Ο΄ Ντέι χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ένα σημαντικό πρώτο βήμα και επισήμανε ότι η εταιρεία κάνει δωρεά 1 εκατομμυρίου φιαλιδίων του φαρμάκου για να βοηθήσει τους ασθενείς.

Την Τετάρτη ο σύμβουλος υγείας του Λευκού Οίκου, Dr. Anthony Fauci, δήλωσε ότι τα δεδομένα από μια δοκιμή φαρμάκων για τον κορωναϊό που έλεγξαν το φάρμακο του Gilead έδειξαν «αρκετά καλά νέα» και θέτουν ένα νέο πρότυπο φροντίδας για τους ασθενείς με Covid-19.

Η Gilead κυκλοφόρησε επίσης προκαταρκτικά αποτελέσματα από τη δική της μελέτη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δείχνοντας ότι τουλάχιστον το 50% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με remdesivir πέντε ημερών βελτιώθηκε η κατάσταση τους. Το εν λόγω φάρμακο δεν αντιμετωπίζει τον ιό αυτόν καθ’ αυτόν.

Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν 397 ασθενείς με σοβαρές περιπτώσεις Covid-19.

Διίστανται οι επιστημονικές απόψεις για την ρεμδεσιβίρη:”Σημαντική” η συμβολή της υποστηρίζει ο σύμβουλος του Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: