Διαφορετική η προσέγγιση Σύψα-κυβέρνησης για το άνοιγμα της εστίασης

File Photo: Εικόνα από το… παρελθόν. Κόσμος σε καφετέρια της Ερμού, πριν ξεσπάσει η πανδημία. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Διαφορετική εμφανίζεται μέχρι στιγμής η προσέγγιση του λοιμωξιολόγου Νίκου Σύψα και της κυβέρνησης για το άνοιγμα στην εστίαση.

Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες να ανοίξουν στις 25 Μαΐου και όχι την 1η Ιουνίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ενώ αντίθετα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο.

«Θα δούμε και τις καμπύλες της επιδημίας για το επόμενο βήμα. Σε αυτή τη φάση εκτιμούμε ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο», σημείωσε ο καθηγητής, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή GPS και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο “και θα γίνει εισήγηση από την επιτροπή εντός της εβδομάδας”.

Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι είναι απίθανο τα καταστήματα εστίασης να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν προηγουμένως τα στοιχεία από τα πρώτα βήματα της άρσης των μέτρων, τα οποία εμφανίζονται περίπου 10 μέρες μετά από κάθε βήμα.

Ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε ότι η κίνηση στην αγορά είναι ικανοποιητική, ενώ ερωτηθείς για τις τιμές και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, είπε ότι καθημερινά διενεργούνται περίπου 500 έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΝΤ1

Απίθανο να ανοίξει η εστίαση πριν από την 1η Ιουνίου, ξεκαθάρισε ο Παπαθανάσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: