Αρχίζουν προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού: Βγήκαν «αρνητικά» τα τεστ

File Photo: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Στις προπονήσεις επιστρέφουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το σύνολο των διπλών ιατρικών τεστ για τον κορονοϊό (τεστ για τον Covid-19 και τεστ αντισωμάτων) στα οποία υποβλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (04/05) οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές κι όλοι όσοι εμπλέκονται με την καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, βγήκαν αρνητικά το βράδυ της Τρίτης (05/05) και πλέον η ιατρική ομάδα του «τριφυλλιού» έδωσε το «πράσινο φως» στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του για να ξεκινήσουν προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί, από αύριο (Τετάρτη 06/05) το πρωί.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ήδη χωρίσει τους ποδοσφαιριστές του σε τέσσερα γκρουπ (ένα εξ αυτών λογικά θα αποτελείται από τους τέσσερις τερματοφύλακες), με το πρώτο να ξεκινάει προπόνηση στο ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα του «Γ. Καλαφάτης» στις 09:30. Το άλλο γήπεδο (το κεντρικό) με το φυσικό χορτάρι, εδώ και λίγες μέρες φτιάχνεται από μηδενική βάση, με νέο αποστραγγιστικό και αρδευτικό σύστημα και ποικιλία σπόρου ανθεκτικού στο κλίμα και στην καθημερινή χρήση.

Το κάθε γκρουπ θα έχει «απόσταση» 45 λεπτών από το άλλο ανάμεσα στις προπονήσεις τους, ενώ σε πρώτη φάση, εντός της αυριανής ημέρας θα δοθεί βάρος στη φυσική κατάσταση των παικτών και στη βελτίωση της ατομικής τεχνικής τους σε ασκήσεις με μπάλα.

Την Πέμπτη (07/05) και την Παρασκευή (08/05) οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα κάνουν μετρήσεις για τα «τρεξίματά» τους σε ανοικτό χώρο. Οι παίκτες, οι προπονητές και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του «τριφυλλιού» θα επαναλαμβάνει τις εξετάσεις για τον κορονοϊό κάθε εβδομάδα, με το που ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Ως εκ τούτου, το επόμενο «τσεκάρισμα» θα γίνει την μεθεπόμενη Τετάρτη 13/05.

Τέλος, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κάνουν επαναληπτικά τεστ για τα αντισώματα οι πέντε ξένοι της ομάδας που επέστρεψαν από τις πατρίδες τους (Σένκεφελντ, Μπεκ, Νατζ, Νούνες, Κονάν). Αν είναι ξανά αρνητικά, ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να επιτραπεί η παρουσία των «πέντε» στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού: Αυτοψία Αυγενάκη στο ΟΑΚΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: