Από το Reuters μέσω των NY Times η επαναλειτουργία κομμωτηρίων και ανθοπωλείων στην Ελλάδα

File Photo Κομμώτρια φορώντας προστατευτική μάσκα και γάντια εξυπηρετεί πελάτη κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας των κομμωτηρίων στην Κόρινθο μετά το πρώτο lockdown, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




Συνοδευόμενο από φωτογραφία ατόμου με μάσκα, στο μετρό Συντάγματος, το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters (Lefteris Papadimas και Renee Maltezou) από την Αθήνα (αναρτήθηκε στη ροή πρακτορειακών ειδήσεων των New York Times) αναφέρεται στη χθεσινή επανέναρξη της λειτουργίας κομμωτηρίων, ανθοπωλείων και βιβλιοπωλείων.

Ήταν το πρώτο μέτρο σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών. Σημειώνεται ότι η αστυνομία διεξήγαγε ελέγχους σε δημόσια μέσα μεταφοράς και καταστήματα, προκειμένου να διαπιστώσει την ορθή τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται πλέον οι πολίτες να δηλώνουν συγκεκριμένους λόγους για την έξοδό τους από το σπίτι, το δημοσίευμα αναφέρεται στην αύξηση της κίνησης στους δρόμους και στην πιθανή δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου των καταστημάτων λόγω αυξημένης ζήτησης.

Σημειώνει ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και θανάτους είναι κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Σημειώνεται ότι, μετά την κρίση χρέους, η Ελλάδα θεωρεί κρίσιμης σημασίας την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, φοβούμενη ότι ο τουριστικός της τομέας, πυλώνας της οικονομίας της, θα συντριβεί εξαιτίας της πανδημίας.

Τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσουν αργότερα μέσα στο Μάιο, ενώ τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, καταλήγει το τηλεγράφημα.

ΠΗΓΗ: Greeks rush to get haircuts, buy flowers, as virus lockdown eases

Σταματούν τις νεκροφόρες: Κάτοικοι στις Ονδούρες εμποδίζουν ταφές εξαιτίας του φόβου μόλυνσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: