Από καυσαέρια ο θάνατος των τεσσάρων στο Λουτράκι; Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές [video, photos]

Άντρες της ΕΜΑΚ ανασύρουν τις σορούς των θυμάτων από το σπήλαιο. Photo via loutraki365.gr




Τραγωδία τα ξημερώματα στο Λουτράκι. Τέσσερις άνδρες, από 35 έως 65 ετών, έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου και εντοπίστηκαν από την πυροσβεστική, σε πολύωρη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι τέσσερις άνδρες, που είχαν μαζί τους γεννήτρια, ανασύρθηκαν νεκροί από φρέαρ. Εικάζεται ότι ο θάνατος των τεσσάρων ατόμων προήλθε από τα καυσαέρια.

Στην επιχείρηση για την ανάσυρσή τους συμμετείχαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου ερευνώνται όλα τα σενάρια, ενώ σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν πηγαίνουν συνήθως για περιήγηση ή αναρρίχηση.

Οι τρεις ήταν από το Λουτράκι και ο ένας από τα Ίσθμια Κορινθίας. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν για την ανεύρεσή τους έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άτομο του στενού περιβάλλοντος ενός εκ των θυμάτων.

Το πιθανότερο σενάριο, που εξετάζουν οι Αρχές,  σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Loutraki.365, είναι τα 4 άτομα να έψαχναν για λίρες και ενδεχομένως βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών φέρεται να βρέθηκαν νεκροί ενώ ακόμα κρατούσαν τα καλώδια στα χέρια τους!

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για την ανάσυρση των τεσσάρων ατόμων. Photo via korinthostv.gr

Με βάση αυτό το σενάριο, άμεσα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία προς το σημείο υπό το φόβο κάποιας νέας έκρηξης, ενώ περίπου στις 5 τα ξημερώματα, ξεκίνησε η επιχείρηση για την ανάσυρση των 4 πτωμάτων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τεσσάρων ανδρών.

Με πληροφορίες από Loutraki365.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,του ανταποκριτή μας Η. Κάνιστρα Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ,  
Αθήνα, Ελλάδα

Τέσσερις άνδρες νεκροί σε σπήλαιο: Τραγωδία στην περιοχή Καρμπουνάρι του Λουτρακίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: