Ακόμα ένας νεκρός στη διάρκεια των συγκρούσεων στην Ινδιανάπολη: Πυροβολήθηκαν τρία άτομα

Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη κυνηγούν διαδηλωτές στην πλατεία Ουάσιγκτον Παρκ. EPA, JUSTIN LANE




Οι αρχές ανέφεραν ότι τρία άτομα στην Ινδιανάπολη πυροβολήθηκαν το Σάββατο το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής ημέρας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, που αργότερα έδωσε τη θέση της σε ταραχές και καταστροφές.

Ένα από τα τρία άτομα φέρεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα.

Δεν ανακοινώθηκαν αμέσως λεπτομέρειες σχετικά με τους πυροβολισμούς, αλλά το μητροπολιτικό τμήμα της αστυνομίας της Ινδιανάπολης είπε ότι δεν εμπλέκονταν αστυνομικοί.

«Υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι εδώ που δεν είχαν καμία πρόθεση να διαμαρτυρηθούν. Η πρόθεσή τους ήταν να ταραχές», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας Joshua Barker.

Οι διαδηλώσεις έγιναν επικίνδυνες για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα στην Ινδιανάπολη καθώς κτίρια υπέστησαν ζημιές, αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και τουλάχιστον μία επιχείρηση πυρπολήθηκε.

Η εφημερίδα Indianapolis Star ανέφερε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι συνελήφθησαν όταν διαδηλωτές εισήλθανν στο κτίριο του City County. Η αστυνομία ανέφερε ότι αυτές οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν όταν λίγο πριν αστυνομικοί έρριξαν δακρυγόνα στην περιοχή.

Ο Μπάρκερ είπε ότι ένας αστυνομικούς έχει τραυματιτσεί ελαφρα

Οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν επίσης μια μικρή πυρκαγιά σε ένα κτίριο τράπεζας, αλλά η εφημερίδα Star ανέφερε ότι ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες.

ΣΥΜΦΩΝΑ με την Indianapolis Star:

Ένα άτομο σκοτώθηκε το Σάββατο και τουλάχιστον δύο ακόμη πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας διαδηλώσεων στο κέντρο της Ινδιανάπολης, επιβεβαίωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του IMPD Ράνταλ Τέιλορ σε συνέντευξη τύπου αργά το βράδυ.

Ο Taylor μίλησε στα μέσα ενημέρωσης λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και λίγο μετά που το IMPD που εξέδωσε ένα δελτίο στο Twitter λέγοντας ότι το κέντρο της πόλης δεν ήταν ασφαλές και ότι οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους.

«Αρκετά είναι αρκετά», είπε ο Τέιλορ, καθώς οι σειρήνες κτυπούσαν και τα πυροσβεστικά οχήματα διέσχιζαν τους δρόμους.

“Ινδιανάπολη, μπορούμε καλύτεροι από αυτό. Το κέντρο της πόλης δεν είναι ασφαλές αυτήν τη στιγμή. Κάτοικοι που δεν ζουν στην περιοχή του κέντρου, παρακαλούμε να αδειάσετε την περιοχή.”

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το άτομο που σκοτώθηκε ούτε τις συνθήκες των άλλων που πυροβολήθηκαν.

Και λίγο πριν από τις 1 π.μ., το τμήμα έγραψε ξανά στο Twitter ότι διερευνά πρόσθετες αναφορές για πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης. Το IMPD είπε ότι δεν συμμετείχαν στο περιστατικό αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση:

«Νωρίτερα σήμερα (χθες) το απόγευμα οιαστυνομικοί μας εργάστηκαν για να προστατεύσουν το δικαίωμα των κατοίκων μας σε ειρηνικές διαμαρτυρίες. Οι περισσότεροι από αυτούς τους διαδηλωτές συνεργάστηκαν και έκαναν καλή δουλειά. Για αυτό, είμαστε ευγνώμονες. Ωστόσο, υπήρχε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που αναμείχθηκε σε βίαιες πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της ρίψης βλημάτων σε αστυνομικούς και σπάσιμο παραθύρων κυβερνητικών κτιρίων. Από τότε, έχουμε δει συνεχή και κλιμακούμενα περιστατικά βίας. Αυτό περιλαμβάνει πυροβολισμούς και απώλεια ζωής. Αυτό δεν είναι αποδεκτό σε αυτήν την κοινότητα. Αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από το IMPD”.

Διαδηλώσεις και καταστροφές παντού: Το σύνθημα “Δεν Μπορώ να Αναπνεύσω”, κυριαρχεί σε όλη την Αμερική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: