Έξω φρενών ο Τραμπ: Ακροαριστεροί ελέγχουν Facebook, Instagram, Twitter και Google

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Λευκό Οίκο στις 15/5/2020. EPA/Samuel Corum / POOL




Μια πρωτοφανή επίθεση στα δημοσφιλέστερα παγκοσμίως μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Προαναγγέλλει μάλιστα και μέτρα κατά των πρακτικών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, Twitter και Google. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ποια μπορεί να είναι αυτά τα μέτρα, όπως αναφέρει ο Σκάι.

Ωστόσο, εξαιρετικό ενδιαφέρον αποκτά και η εξής διάσταση της επίθεσης. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον προσφιλή του τρόπο επικοινωνίας, δηλ το twitter το οποίο και κατηγορεί…

«Οι ακροαριστεροί έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το Facebook, το Instagram, το Twitter και το Google. Η κυβέρνηση εργάζεται για να διορθώσει αυτή την παράνομη κατάσταση. Μείνετε συντονισμένοι και στείλτε ονόματα και περιστατικά», έγραψε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο … Twitter.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το skai.gr, στην ίδια ανάρτηση υπάρχει βίντεο της συντηρητικής blogger Μισέλ Μάλκιν, η οποία μεταξύ άλλων καταγγέλλει ότι κλείνουν σελίδες πατριωτών και πως δεν περίμενε όταν έβαζε μια σημαία στα κοινωνικά της δίκτυα πριν από 20 χρόνια, ότι μπορεί μια μέρα να «αποσυνδέσουν» τη σελίδα της εξαιτίας των απόψεων που εκφράζει.

Άλλαξε πάλι γνώμη ο Τραμπ: Θα αποκαταστήσει εν μέρει την χρηματοδότηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: