Ξεπέρασαν τις 20 χιλιάδες οι νεκροί στην Αμερική: Ο πρόεδρος Τραμπ ζει στο δικό του φανταστικό κόσμο…

Η πιθανότητα νέων εξάρσεων της πανδημίας Covid-19 είναι πιθανό να καταστήσει κατά περιόδους αναγκαία την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων. EPA, JUSTIN LANE




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Όσο περνούν οι ώρες, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυξάνεται ο αριθμός και των κρουσμάτων. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι από σήμερα η Αμερική είναι πρώτη σε όλα: και στους θανάτους και στις μολύνσεις.

Τα κρούσματα πέρασαν το μισό εκατομμύριο. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 20 χιλιάδες, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Συγκεκριμένα έχασαν τις ζωές τους 20,110 πολίτες. Άρα η Αμερική πέρασε σε νεκρούς και την Ιταλία. Τα κρούσματα έφτασαν στις 514 χιλιάδες.

Αλλά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζει στο δικό του φανταστικό κόσμο. Πιστεύει, είπε, ότι ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό θα είναι μικρότερος από την αρχική πρόβλεψη των 100 χιλιάδων.

Και αυτό το θεωρεί επιτυχία ξέρεις. Ας ελπίσουμε ότι θα πέσουν όλοι έξω στις προβλέψεις τους και το κακό που βρήκε όλο τον κόσμο, όχι μόνο την Αμερική, να σταματήσει εδώ.

Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, η Αμερική πλησιάζει στην κορύφωση των μολύνσεων.

Πιστεύει πως εξομαλύνεται η καμπύλη των νέων κρουσμάτων, αν και οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς δεν το δείχνουν ακόμη. Είπε ότι σταθεροποιείται η κατάσταση στην Νέα Ορλεάνη, την Λουιζιάνα, το Ντιτρόιτ και το Μίσιγκαν, αλλά αυτό δεν φαίνεται ακόμα.

Ο πρόεδρος της Αμερικής επιθυμεί διακαώς την επανεκκίνηση της οικονομίας. Και όταν το λέει αυτό εννοεί να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα. Η ομάδα των επιστημόνων που τον περιβάλλει είναι έντονα αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο.

Του έχουν πει ότι μέχρι την 1η Μαϊου δεν θα δεχθούν καμία αλλαγή του σημερινού καθεστώτος. Του έχουν υπογραμμίσει ότι ίσως χρειαστεί η χώρα να παραμείνει κλειστή μέχρι και την 1η Ιουνίου. Ένας εκ των επιστημόνων πρόβλεψε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση το Νοέμβριο.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι αν ο πρόεδρος Τραμπ αλλάξει τους σημερινούς σχεδιασμούς, τον Ιούλιο θα αναγκαστεί να θέσει τη χώρα σε απόλυτη καραντίνα.

Αύριο οι Αμερικανοί θα εορτάσουν το Πάσχα από τα σπίτια τους. Ο πρόεδρος Τραμπ δείχνει πρώτος το παράδειγμα. Θα παρακολουθήσει τη λειτουργία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, όπως είπε, με την Πρώτη Κυρία και τον γιο τους, τον Μπάρον.

Είναι σίγουρα ένα Πάσχα διαφορετικό. Αλλά αν δεν δείξουμε αυτοπειθαρχία δεν θα βγούμε ποτέ από αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση.

Τέλος η σχολική χρονιά για τη Νέα Υόρκη: Εργαζόμαστε για τον Σεπτέμβριο, είπε ο δήμαρχος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: