Ανακοίνωση Τσιόδρα: 11 τα νέα κρούσματα που έφτασαν τα 2.235, 110 οι νεκροί , 39 βγήκαν από τις ΜΕΘ

File Photo: Kανένας νέος θάνατος από την πανδημία το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 110 θανάτους συνολικά στη χώρα. 29 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Αλλοί δύο νεκροί προστέθηκαν στον κατάλογο των νεκρών που πλέον αριθμούν τους 110 που έχασαν τη μάχη από την πανδημία στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ethnos.gr o ιατρικός κόσμος της χώρας βυθίστηκε σήμερα στο πένθος από το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Ευάγγελου Σπανού από τον κορωναϊό.

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και διακεκριμένος επιστήμονας «έφυγε» τα ξημερώματα σε ηλικία 76 ετών ύστερα από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ο δημιουργός του ομίλου «Βιοϊατρική» με τα 52 διαγνωστικά κέντρα και τις 3 κλινικές ήταν το 109ο θύμα από την πανδημία στη χώρα μας.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ακόμη ένας άνδρας 64 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, κι όπως δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ έφυγε από τη ζωή στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, από τον κορωναϊό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άτυχος 64χρονος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Με πληροφορίες από ethnos.gr και skai.gr

Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για αποκλιμάκωση των μέτρων, δηλώνει ο Κικίλιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: