#thankyoujournalists: Καμπάνια του Reuters για “ευχαριστώ” στους δημοσιογράφους τον καιρό της πανδημίας [video]

File photo: Δημοσιογράφος στο Κασμίρ με μάσκα, προστατευτικά γυαλιά και γάντια, έξω από κέντρο καραντίνας στη Σριναγκάρ, 6 Απριλίου 2020. EPA/FAROOQ KHAN




Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters εγκαινίασε καμπάνια για να ειπωθεί ένα οφειλόμενο “ευχαριστώ” στους δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο καθώς αυτοί είναι που συνδέουν τους “αποκλεισμένους” με τον έξω κόσμο και λένε τις  αλήθειες για την πανδημία του COVID-19 .

Σε ένα ειδικά φτιαγμένο βίντεο, το Reuters αναφέρεται τιμητικά στους ρεπόρτερς, τους φωτορεπόρτερς, τους βιντεογράφους και τους συντάκτες  οι οποίοι συνεχίζουν να μεταδίδουν ειδήσεις, ενώ τιμά εκείνους που αποκαλύπτουν την αλήθεια και μεταφέρουν τα πραγματικά γεγονότα στους αναγνώστες – είτε βρίσκονται έξω επί του πεδίου ή πίσω απ’ τα φώτα.

Η πρωτοβουλία αυτή μάλιστα απευθύνεται σε όλα τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, στους δημοσιογράφους, τους αναγνώστες και την ευρύτερη βιομηχανία του Τύπου να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους χρησιμοποιώντας το  hashtag #thankyoujournalists.

Είναι εντυπωσιακό ότι καταγράφηκαν περίπου 13 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Twitter μόνο την πρώτη μέρα της καμπάνιας από διεθνείς οργανισμούς, οργανώσεις, πολίτες, ενώσεις Τύπου αλλά και πολιτικούς και επιφανείς δημοσιογράφους.

Ο σύνδεσμος για το “ευχαριστώ” στους ανθρώπους του Τύπου:

#thankyoujournalists youtu.be/6qd3RQFywTA

«Όταν πια δεν μπορούμε να βγούμε έξω με ασφάλεια, οι δημοσιογράφοι είναι ο συνδετικός μας κρίκος με τον κόσμο. Προς όλους εκείνους που μας φέρνουν κοντά στην αλήθεια: Σας ευχαριστούμε», λέει το πρακτορείο Reuters σ’ ένα συγκινητικό βίντεο, το οποίο μάλιστα ξεκινά με εικόνες από την έρημη Αθήνα:

 

Mε πληροφορίες από Reuters

Πέρα από κάθε πρόβλεψη η Ελλάδα έκανε την έκπληξη, γράφουν οι New York Times

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: