Σε καραντίνα οι Ζόραν Ζάεφ και Χρίστιαν Μίτσκοσκι στη Βόρεια Μακεδονία που κόλλησαν σε στούντιο

Κάτοικοι στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας φορούν μάσκες προσώπου και διατηρούν μια ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους σε σειρά έξω από κατάστημα τροφίμων στις 9/4. EPA/GEORGI LICOVSKI
Ο αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση στα σπίτια τους, καθώς είχαν έρθει σε επαφή με δημοσιογράφο που προσβλήθηκε από κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Βένκο Φιλίπτσε, οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας τέθηκαν σε περιορισμό, καθώς την περασμένη εβδομάδα είχαν δώσει συνεντεύξεις σε στούντιο τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων και σε δημοσιογράφο, ο οποίος μετέπειτα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το διαγνωστικό τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο αρχηγός του VMRO-DPMNE ήταν αρνητικό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο δημοσιογράφος που προσβλήθηκε από κορονοϊό νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Σκοπίων και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /του ανταποκριτή N. Φραγκόπουλου
Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία

Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα με αύξηση θανάτων στη Γερμανία: 266 σε ένα 24ωρο και πάνω από 5.000 νέα κρούσματα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required