Προκαλεί σε αέρα και θάλασσα η Τουρκία: Το “Μπαρμπαρός” στην κυπριακή ΑΟΖ, το Bayraktar στο Fir Λευκωσίας [photos]

Οι φωτογραφίες, λήφθηκαν στις 14 Απριλίου, όταν το μη επανδρωμένο Τουρκικό αεροσκάφος, που είχε φτάσει από την προηγούμενη μέρα στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, πραγματοποίησε πολύωρη πτήση εντός του Fir Λευκωσίας, νότια της χερσονήσου της Καρπασίας, ενώ το τουρκικό σεισμογραφικό βρισκόταν σε περιοχή του τεμαχίου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ. Photo via Twitter, @tcsavunma




Στον εθνικισμό μέσω προκλήσεων, παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και επικοινωνιακών παιγνιδιών επικεντρώνεται η κυβέρνηση Ερντογάν εν μέσω των προβλημάτων με την πανδημία και την οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αργά χθες, το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίες των παράνομων σεισμογραφικών που πραγματοποιεί το “Μπαρμπαρός” συνοδευόμενο από την Τουρκική φρεγάδα με το ίδιο όνομα “Μπαρμπαρός” που λήφθηκαν την Τρίτη 14 Απριλίου, από το Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2.

Όπως αναφέρεται, “το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί συνεχή παρακολούθηση στο πλαίσιο της “Γαλάζιας Πατρίδας” με μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη (UAV) για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας”.

Οι φωτογραφίες, λήφθηκαν στις 14 Απριλίου, όταν το μη επανδρωμένο Τουρκικό αεροσκάφος, που είχε φτάσει από την προηγούμενη μέρα στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, πραγματοποίησε πολύωρη πτήση εντός του Fir Λευκωσίας, νότια της χερσονήσου της Καρπασίας, ενώ το τουρκικό σεισμογραφικό βρισκόταν σε περιοχή του τεμαχίου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο-Πέτρος Θεοχαρίδης

Ελλάδα και Κύπρος παραδείγματα προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο: Μαζί κατά του κορωναϊού, λέει ο Πρέσβης Λαλάκος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: