Πόσο άθλιοι πια οι Τούρκοι Αττίλες: Ζητούν και τα ρέστα για τις παρανομίες τους στην κυπριακή ΑΟΖ…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο. Φωτογραφία τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.




Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η Τουρκία μετά τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας  στην νέα τουρκική πρόκληση με την αποστολή του Yavuz για παράνομη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η παράνομη γεώτρηση προγραμματίζεται να γίνει στα αδειοδοτημένα Οικόπεδα 6 και 7.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι με δήλωση του αργά χθες το βράδυ, κατηγορεί την Ελλάδα ότι δήθεν αγνοεί τα «νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Επίσης, επιχειρεί να εμφανίσει την Ελλάδα και τη Κύπρο ως τις «αιτίες» των εντάσεων στην περιοχή και προειδοποιεί ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματα της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή.

Η δήλωση του κ. Ακσόι ακολουθεί:

«Με την  δήλωσή της, η Ελλάδα δείχνει για άλλη μια φορά ότι έχει μια μη ρεαλιστική αντίληψη και άδικη στάση απέναντι στα προβλήματα στην περιοχή μας.

Η ελληνική / ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοούν σκόπιμα το γεγονός ότι η χώρα μας έχει νόμιμα και κυρίαρχα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος και ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα στους πόρους γύρω από το νησί ως συνιδιοκτήτης του νησιού.

Είναι η μαξιμαλιστική και αδιάλλακτη στάση του ελληνικού / ελληνοκυπριακού  δίδυμου που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα τόσο της χώρας μας όσο και της ΤΔΒΚ στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ανησυχία από Ιταλία για τις τουρκικές παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ: Παρακολουθεί με προσοχή!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: