Ο ΠΟΥ ερευνά 91 περιστατικά που ενώ γιατρεύτηκαν, βγήκαν ξανά θετικά σε COVID-19

File Photo: Στην πρωτοβουλία αυτή, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, συμμετέχουν διεθνείς οργανισμοί, μεταξύ αυτών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ιδιωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις. ΕPA/ROLEX DELA PENA




Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας [ΠΟΥ] ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά αναφορά ότι ασθνείς με κορωναϊό οι οποίοι ανάρρωσαν, βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον ιό, ενώ τα νοσοκομεία ετοιμάζονταν να τους δώσουν εξιτήριο.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν χθες ότι 91 ασθενείς παρότι γιατρεύτηκαν από τον  κορωναϊό διαγνώστηκαν εκ νέου θετικοί. Οπως δήλωσε ο διευθυντής Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης της Νότιας Κορέας, το πιο πιθανό είναι ότι ο ιός “επανενεργοποιήθηκε” κι όχι ότι οι ασθενείς ξανακόλλησαν.

Ο ΠΟΥ όταν ρωτήθηκε από το Reuters σχετικά με αυτή την αναφορά, ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή του:

“Είμαστε εν γνώσει των αναφορών περί ατόμων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωναϊό με χρήση τεστ PCR κι έπειτα από μερικές ημέρες βρέθηκαν και πάλι θετικοί. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους κλινικούς εμπειρογνώμονες και το προσωπικό μας ώστε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Είναι σημαντικό να είμαστε σίγουρα ότι όταν ελήφθησαν τα δείγματα για το τεστ στους εν λόγω ασθενείς, ακολουθήθηκαν σωστά οι διαδικασίας”.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ, ένας ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δυο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα με χρονική απόσταση τουλάχιστον 24 ωρών το ένα από το άλλο.

Βάσει των ερευνών που υπάρχουν μέχρι στιγμής, υπάρχει μια περίοδος περίπου δυο εβδομάδων ανάμεσα στην εμφάνιση των συμπτωμάτων και την κλινική ανάρρωση των ασθενών με ήπια μορφή κορωναίού, αναφέρει ο ΠΟΥ.

Με πληροφορίες από Reuters
Γενεύη, Ελβετία

Σταδιακή άρση των μέτρων όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από 50 τη μέρα, προτείνει επιδημιολόγος

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: