Κουτιά από πλέξιγκλας στις παραλίες: Τα ιταλικά σχέδια για το καλοκαίρι [video]

H προτεινόμενη εφαρμογή μιας ιταλικής εταιρίας για τις παραλίες. Photo via La Repubnlica




Λύσεις που μπορεί να μοιάζουν από ευφάνταστες έως «εφιαλτικές» σχεδιάζουν οι Ιταλοί ενόψει της θερινής περιόδου με την ελπίδα πάντα της εξόρμησης στις παραλίες, όταν με το καλό η πανδημία καμφθεί.

Οι αρμόδιες αρχές διαβεβαιώνουν ότι «αυτό το καλοκαίρι, θα πάμε στην ακρογιαλιά», όπως το έθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Lorenza Bonaccorsi μιλώντας στην Rai και προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις για να καταστεί αυτό εφικτό.

Μία από τις λύσεις που εξετάζονται είναι να εφαρμοσθούν κανόνες που ενισχύουν την κουλτούρα τήρησης των αποστάσεων.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Μεγαλύτερες αποστάσεις στα ομπρελοκαθίσματα, κάτι που θα συνιστά δραστική μεταβολή από τις συνήθεις εικόνες ενός θερινού ιταλικού σκηνικού… όπου ακόμα και το να απλώσεις μία πετσέτα στην άμμο απαιτεί σκληρό αγώνα.

Ωστόσο μία ιταλική εταιρία επεξεργάζεται μία πιο δραστική λύση: Χωρίσματα πλέξιγκλας τα οποία θα κρατούν τους λουόμενους στα κουτάκια τους…

 

Φτιαγμένη από αλουμίνιο και πλαστικό, η κατασκευή της Nuova Neon Group 2, θα δίνει χώρο είκοσι τετραγωνικών μέτρων στους λουόμενους.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν ήδη δεχθεί αρκετά αιτήματα από επιχειρηματίες που λειτουργούν μπαρ σε παραλίες ή εστιατόρια, καθώς αρκετοί εξετάζουν ανάλογες λύσεις και για καφετέριες ή ρεστοράν εφόσον επιτραπεί η επαναλειτουργία τους.

Με πληροφορίες από The Local.it, La Repubblica

Η Παναγία των Παρισίων τυλίχτηκε στις φλόγες σαν σήμερα: Εικονική συναυλία και περιήγηση ανήμερα της πυρκαγιάς [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: