Να μη στερηθούν οι ηλικιωμένοι το γέλιο: Κλόουν στη Γερμανία δίνουν υπαίθριες παραστάσεις σε οίκους ευγηρίας [photos]

Η ομάδα “Το Γέλιο Βοηθάει”, μια ένωση “νοσοκομειακών κλόουν” οι οποίοι ψυχαγωγούν ασθενείς και ηλικιωμένους, άρχισε να δίνει παραστάσεις στην αυλή των οίκων ευγηρίας. Photo via Twitter, @AWO_Potsdam
Μια ομάδα κλόουν που συνήθως ψυχαγωγεί συνταξιούχους στα δωμάτιά τους σε οίκους ευγηρίας άρχισε να δίνει υπαίθριες παραστάσεις ώστε το κοινό να τις παρακολουθεί από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια για όσο διαρκεί η απομόνωση λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι κλόουν είναι αποφασισμένοι να μην στερηθούν οι ηλικιωμένοι το γέλιο, μολονότι λόγω του ιού δεν μπορούν να δεχθούν επισκέπτες, ούτε και να πάνε μέχρι την κοινή τραπεζαρία για να φάνε. Ετσι, η ομάδα “Το Γέλιο Βοηθάει”, μια ένωση “νοσοκομειακών κλόουν” οι οποίοι ψυχαγωγούν ασθενείς και ηλικιωμένους, άρχισε να δίνει παραστάσεις στην αυλή των οίκων ευγηρίας. Και οι κλόουν τηρούν απαρεγκλίτως τις αποστάσεις μεταξύ τους. “Δεν θέλουμε να τους αφήσουμε μόνους”, είπε η Τάνια Σέλμερ ή “Τίφι η Κλόουν”.

“Σκεφτήκαμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Πώς θα τους χαρίσουμε μια στιγμή χαράς; Τότε μας ήρθε η ιδέα απλώς να δώσουμε την παράσταση στο ύπαιθρο. Πηγαίνουμε μπροστά στα μπαλκόνια… Εκείνοι μας βλέπουν και τους φέρνουμε πιο κοντά, παρά την απόσταση”, εξήγησε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Αποκλεισμένοι εν πλω 112 Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στον ποταμό Λα Πλάτα της Ουρουγουάης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal