Μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των νεκρών μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ: 1,891 θάνατοι και 734,969 κρούσματα

Ένας μοναχικός ποδηλάτης στη Λεωφόρο Παρκ, στο Μανχάταν. EPA, Peter Foley




Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανήλθε σε 1.891 τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει έτσι τα 38.903 στη χώρα.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει σε πραγματικό χρόνο στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τους 734,969, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στον κόσμο, όπως και ο υψηλότερος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι 540 άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία τις τελευταίες 24 ώρες έχοντας νοσήσει από τον νέο κορονοϊό, στον χαμηλότερο απολόγισμο σε ημερήσια βάση εδώ και 2 εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Κουόμο ανέφερε, επίσης, ότι οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με Covid-19 κυμαίνονται γύρω στις 2.000, ένας “εξαιρετικά μεγάλος αριθμός”, όπως υπογράμμισε.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ασυμπτωματικοί τα δύο τρίτα των ναυτών του αεροπλανοφόρου Ρούζβελτ που είναι θετικοί στον covid

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: