Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, δήλωσε ο Σεντένο: Καθυστερεί λόγω διαβουλεύσεων το Eurogroup

O πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης στο υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας, στη Λισαβόνα.Photo: consilium.europa.eu




«Είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία», έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης , του Συμβουλίου για την ευρωπαϊκή απάντηση στον οικονομικό αντίκτυπο του κορωναϊού.

«Είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Πιστεύω – εξακολουθώ να πιστεύω – ότι αυτή τη φορά θα αρθούμε ΟΛΟΙ στο ύψος των περιστάσεων. Και θα δείξουμε το αναγκαίο πνεύμα συμβιβασμού, το οποίο είναι το θεμέλιο της Ένωσης μας», έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Η Ολλανδία παραμένει πάντα το πρόβλημα παίζοντας το βρώμικο παιγνίδι της Γερμανίας. Απαιτεί όρους που στην ουσία είναι νέα Μνημόνια (ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ).

Λίγο μετά το tweet του Σεντένο και πάλι μέσω Twitter έγινε γνωστό ότι θα καθυστερήσει λίγο περισσότερο η προγραμματισμένη για τις 18:00 ώρα Ελλάδας τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Hδη είχε ανακοινωθεί καθυστέρηση μιας ώρας αλλά οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη απαιτούν προφανώς περαιτέρω χρόνο.

Συγκεκριμένα,  ο Λουίς Ρέγκο, εκπρόσωπος Τύπου του πρόεδρου του Μάριο Σεντένο, έγραψε:

«Όπως μόλις δήλωσε ο Μάριο Σεντένο, φτάνουμε πιο κοντά σε μία συμφωνία. Χρειαζόμαστε, όμως, μία ώρα ακόμη πριν μπορέσουμε να αρχίσουμε. Η συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται τώρα για τις 19.00, ώρα Βρυξελλών».

Σημειώνουμε ότι: Το πακέτο μέτρων που συζητεί το Eurogroup, με το οποίο η συνολική δημοσιονομική απάντηση της ΕΕ στην επιδημία θα ανερχόταν στα 3,2 τρισ. ευρώ – το μεγαλύτερο στον κόσμο – περιλαμβάνει μέτρα που μπορούν να ληφθούν τώρα καθώς και σχέδια για τη στήριξη της ανάκαμψης αργότερα.

Και τα δύο περιλαμβάνουν αμφιλεγόμενα στοιχεία που αναδεικνύουν τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά την προσέγγισή τους σχετικά με τον επιμερισμό του χρηματοδοτικού βάρους στην κρίση, επαναφέροντας τις δυσάρεστες συζητήσεις και τη δυσπιστία της κρίσης κρατικού χρέους του 2010-2012.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συμβιβαστική πρόταση προς το Eurogroup επεξεργάζονται μέχρι τελευταία στιγμή Γαλλία – Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: