Η Ουχάν γύρισε ξανά στο κόσμο των… ζωντανών, μετά από δυο μήνες καραντίνας [videos & photos]

FILE PHOTO: Οι κάτοικοι της Κίνας μπορούν πλέον να αγκαλιαστούν. Νοσηλευτές, στο αεροδρόμιο λίγο πριν την αναχώρησή τους από τη Γιουχάν. Παρά τις μάσκες είναι φανερή η συγκίνηση και το αίσθημα της ανακούφισης EPA, ROMAN PILIPEY




Μετά από δύο μήνες η πόλη της Ουχάν της Κίνας από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωναίου γύρισε στην κανονικότητα.

Η καραντίνα στην οποία είχε υποβληθεί από το Πεκίνο λόγω των μαζικών θανάτων και της ταχύτατης εξάπλωσης του κορωναϊού έληξε σήμερα και χιλιάδες κάτοικοι της πόλης των 11 εκατομμυρίων μπορούσαν να ταξιδέψουν κι εκτός των ορίων της.

Η πόλη φωταγωγήθηκε και τα αντίστοιχα βίντεο και φωτογραφίες κάνουν εδώ και λίγες ώρες το γύρο του κόσμου ως η καλή είδηση της ημέρας, όχι μονον για την Κίνα, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη που συνεχίζει να μετρά ανθρώπινες απώλειες.

Το τέλος της καραντίνας στην Ουχάν συνοδεύτηκε με τη φωταγώγηση κτιρίων και γεφυρών και στις δύο πλευρές του ποταμού Γιανγκτσέ, η οποία περιελάμβανε εικόνες υγειονομικών υπαλλήλων να βοηθούν ασθενείς, καθώς και το μήνυμα «ηρωική πόλη», τίτλος που αποδόθηκε στη Γουχάν από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ.

Ταξιδιώτες ετοιμάζονταν σήμερα να μπουν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ουχάν και να ταξιδέψουν μετά από την πολύημερη καραντίνα που είχε επιβληθεί στην πόλη για τον κορωναϊό. EPA/ROMAN PILIPEY

HJ

Ξεπέρασαν το 1,4 εκ. τα κρούσματα κορωναϊού στον κόσμο: 82.000 οι θάνατοι, 302.000 αποθεραπεύτηκαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: