Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Μεγάλης Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η πτωτική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, που ωστόσο δεν επιτρέπει εφησυχασμό, η αναβολή γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω του κορωνοϊού, η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς και συσκέψεις στη Βουλή για την οικονομία είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Πιο κοντά, στα πολύ καλά, νέα» αναφέρει πως τα 17 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες η επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας είναι πού καλά νέα, ωστόσο δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και χαλάρωση. Αλλού αναφέρεται στο χθεσινό Πάσχα των Καθολικών στην εποχή του κορωνοϊού. Επίσης γράφει πως η πανδημία είναι υπόθεση της ανεπτυγμένης δύσης, με τις ΗΠΑ να είναι η πρώτη χώρα σε νεκρούς.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ο κορωνοϊός αναβάλλει 5 γεωτρήσεις στην ΑΟΖ» πως η πανδημία του κορωνοϊού και η διεθνής οικονομική ύφεση που πλήττει ιδιαίτερα τον κλάδο της ενέργειας οδηγούν σε αναβολή των γεωτρήσεων που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν εντός του 2020 στην κυπριακή ΑΟΖ και κάνουν άνω-κάτω το γεωτρητικό πρόγραμμα της Δημοκρατίας. Επίσης αναφέρει πως ο κορωνοϊός εγκλώβισε τον Μάριο Ιωαννίδη και την κόρη του στη Νέα Ζηλανδία από όπου επέστρεψαν την περασμένη Τετάρτη μέσω Αυστραλίας, Κατάρ και Λονδίνου. Επίσης αναφέρει πως παρά την πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν εφησυχάζουμε.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αγωνία για τις δειγματοληψίες» πως στις χιλιάδες δειγματοληψίες που βρίσκονται σε εξέλιξη επικεντρώνεται τώρα η αγωνία και πως υπάρχει ανησυχία για ασυμπτωματικούς φορείς σε υπεραγορές και φούρνους. Αλλού αναφέρει πως αναβολή των γεωτρήσεων για ένα χρόνο αποφάσισε η ExxonMobil. Επίσης γράφει πως με καλοκαιρινές συνθήκες θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα αφού ο υδράργυρος βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στήριξη με διαφάνεια και ισοτιμία» γράφει πως καθοριστικές αναμένεται να είναι οι σημερινές συσκέψεις σε σχέση με τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για στήριξη της οικονομίας λόγω κορωνοϊού. Αλλού αναφέρει πως καθοριστικά θα είναι τα αποτελέσματα τη διευρυμένης δειγματοληψίας ανάμεσα στον πληθυσμό που θα καλύψει και 20 χιλιάδες εργαζομένους. Επίσης σημειώνει πως αλλιώτικη θα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Μεγάλης Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: