Γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι ενώ η ίδια βρισκόταν σε κώμα χτυπημένη από τον κορωναϊό

File Photo: Το κοριτσάκι της 27χρονης γεννήθηκε υγιέστατο EPA/MARTON




Μια απίστευτη ιστορία γυναίκας που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό και γέννησε ενώ βρισκόταν σε τεχνητό κώμα φιλοξενεί σε δημοσίευμά του το CNN.

Η 27χρονη Αντζελα Πριματσένκο, από την πολιτεία της Ουάσιγκτον , θεραπεύτρια με εξειδίκευση σε καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, εργαζόταν σε κλινική της περιοχής.

Προσεβλήθη από τον κορωναϊό, παρότι δεν πήγαινε στη δουλειά της.

Τα αρχικά της συμπτώματα ήταν τα κλασικά:  Βήχας και πυρετός, ο οποίος δεν υποχωρούσε. Οταν έκανε το τεστ, βγήκε θετική.

Καθώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε, στις 26 Μαρτίου εισήχθη σε ΜΕΘ του θεραπευτηρίου στο οποίο εργαζόταν. Τρεις ημέρες μετά, συνδέθηκε με τον αναπνευστήρα που η ίδια χρησιμοποιούσε στη δουλειά της.

 

Ενώ βρισκόταν σε κατάσταση κώματος, η ιατρική ομάδα κλήθηκε να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί την προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Οι γιατροί πρότειναν να επισπεύσουν τον τοκετό.

Ο σύζυγός της έδωσε τη σχετική άδεια στο ιατρικό επιτελείο και ένα υγιέστατο κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο την 1η Απριλίου, ενώ η ίδια δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Ο σύζυγός της το ονόμασε «Αβα».

Έως τις 5 Απριλίου η Πριματσένκο παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση, και ήταν ιδιαίτερα εξασθενημένη. Μέχρι την επομένη. Στις 6 Απριλίου, αποσωληνώθηκε και βγήκε από την εντατική. Την ώρα που μεταφερόταν στο διάδρομο του νοσοκομείου, γιατροί και νοσηλευτές χειροκροτούσαν. Πίσω από τη λευκή μάσκα της, χαμογελούσε.

Με πληροφορίες από CNN

Κανονικός Μαυρογιαλούρος ο Τραμπ: Οι επιταγές για την ενίσχυση των πολιτών θα γράφουν το όνομά του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: