Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη: Αυστρία και Σλοβακία στέλνουν ιατρική βοήθεια σε Δυτικά Βαλκάνια και Ιταλία

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η Σλοβακία στέλνει μάσκες και απολυμαντικά στην Ιταλία, ενώ η Αυστρία στέλνει γάντια και απολυμαντικά στην Κροατία. ΚΥΠΕ




Μετά από αιτήματα για βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας η ΕΕ συντονίζει και συγχρηματοδοτεί την παράδοση αποστολών βοήθειας στην ΕΕ και σε γειτονικές χώρες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η Σλοβακία στέλνει μάσκες και απολυμαντικά στην Ιταλία, ενώ η Αυστρία στέλνει γάντια και απολυμαντικά στην Κροατία.

Η Αυστρία στέλνει επίσης γάντια, απολυμαντικά και άλλα είδη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τη Μολδαβία. Η Σερβία θα λάβει επίσης κουβέρτες, στρώματα και σκηνές για μετανάστες στη χώρα μέσω του Μηχανισμού από την Αυστρία – μέρος της συνολικής στήριξης της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια. Η Ιταλία έχει πλέον λάβει αρκετές προσφορές βοήθειας μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων ομάδων γιατρών και νοσοκόμων, καθώς και διμερείς προσφορές εξοπλισμού ατομικής προστασίας από πολλά Κράτη Μέλη της ΕΕ.

Ο Janez Lenarčič, Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, δήλωσε σχετικά ότι “αυτός ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και η συνεργασία μαζί είναι ο μόνος τρόπος για να το σταματήσουμε. Είμαι ευγνώμων στη Σλοβακία και την Αυστρία για τις χειρονομίες της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης συνεχίζει να εργάζεται όλο το 24ωρο για την υποστήριξη των Κ-Μ”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βέλγιο/Βρυξέλλες

Έκθεση ΟΗΕ: Κίνδυνος διπλασιασμού των ανθρώπων στα πρόθυρα λιμού το 2020, λόγω covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: