Έσπασε και το “φράγμα” των 27 χιλιάδων θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες: Αύξηση και στα κρούσματα

Οι αριθμοί όπως τους έδωσε την Τετάρτη το απόγευμα το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Φωτογραφία Hellas Journal




Το “φράγμα” των 27 χιλιάδων νεκρών έσπασε στις 14.30 (ώρα Ουάσιγκτον) σήμερα στην Αμερική. Είκοσι επτά χιλιάδες και 85 πολίτες (27.085) των Ηνωμένων Πολιτειών έχασαν τις ζωές τους, θύματα του κορωναϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα και έφτασε σε όλο τον κόσμο.

Έπειτα από δύο ημέρες που διαπιστωνόταν πτωτική τάση, οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Τρίτη νέο θλιβερό ρεκόρ, με πάνω από 2.200 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες.

Είναι ο πιο βαρύς απολογισμός που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ενώ ο αριθμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 είχε υποχωρήσει περί τους 1.500 τόσο την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα, χθες Τρίτη στις ΗΠΑ διαπιστώθηκαν 2.228 νέοι θάνατοι ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του SARS-CoV-2 έφθασε έτσι τα 27.085 στη χώρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο (2.108) είχε καταγραφεί την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε σήμερα τις 613,187 ενώ αναμένεται να φτάσει σε πολύ πιο υψηλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες.

Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία μειώθηκαν για δεύτερη συνεχή μέρα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, δηλώνει ο κυβερνήτης Κουόμο. 752 νέοι θάνατοι

Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία εξαιτίας του νέου κορονοϊού μειώθηκαν για δεύτερη συνεχή μέρα και το σύστημα υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης έχει σταθεροποιηθεί στο βαθμό που η Πολιτεία μπορεί να δώσει αναπνευστήρες σε άλλες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Μιλώντας στην ημερήσια συνέντευξη Τύπου, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσε πως από χθες μέχρι σήμερα, καταγράφηκαν 752 νέοι θάνατοι εξαιτίας του ιού. Χθες ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 778.

Όπως ανέφερε, η Πολιτεία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500.000 τεστ του ιού, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Πολιτεία.

Παράλληλα έδωσε ένα περίγραμμα για το πώς θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Αρχικά θα τεθούν σε λειτουργία εκείνες που παρέχουν τις πλέον βασικές υπηρεσίες και εκείνες που ο κίνδυνος μετάδοσης μολύνσεων είναι μικρότερος.

«Θα έχουμε τελειώσει όταν θα έχουμε ένα εμβόλιο», τόνισε, λέγοντας πως αυτό αναμένεται σε 12 έως 18 μήνες.

Πληροφορίες από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς (ΕΔΩ)
ΕΠΙΣΗΣ: Πληροφορίες από Reuters-Sputnik μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, United States

«Παράλογη, επικίνδυνη και παράνομη» χαρακτηρίζει η Πελόζι την απόφαση Τραμπ για αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: