Επιστρέφουν στις προπονήσεις τους οι ομάδες στην Κύπρο: “Πρεμιέρα” στις 18 Μαΐου

File Photo: @cynewsagency




Οι κυπριακές ομάδες ετοιμάζονται για την επιστροφή στις προπονήσεις στις 18 Μαίου, όπως προέκυψε από τις χθεσινές ανακοινώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Ανασταστιάδη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι οι παίκτες μπορούν να επιστρέψουν στα προπονητικά κέντρα των ομάδων τους, βάσει των πρωτοκόλλων, που θα ανακοινώσει το υπουργείο και χωρίς την χρήση κλειστών χώρων (αποδυτηρίων και γυμναστηρίων).

Από την πρώτη φάση μάλιστα χαλάρωσης των μέτρων, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτρέπεται η χρήση ανοιχτών εγκαταστάσεων για αθλητές υψηλών επιδόσεων της ολυμπιακής επιτροπής του νησιού, ενώ από τη 18η Μαϊου επιτρέπονται οι προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων.

Η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, θα καθορίσει και το κατά πόσο υπάρχουν οι συνθήκες τουλάχιστον από επιστημονικής άποψης για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αν αυτό γίνει εφικτό, τότε οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Σήμερα στο μεταξύ θα διεξαχθεί σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες και θα συζητηθεί ειδικά το θέμα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

NBA στις εγκαταστάσεις της Walt Disney; Πιθανό το σενάριο, λόγω του covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: