Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ελληνικών για ξένους και ομογενείς από το Study in Greece

Μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα του e-Academia φιλοδοξεί επίσης να προσφέρει στους Έλληνες της Διασποράς μια υπέροχη ευκαιρία να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τις ρίζες και την κληρονομιά τους. Photo via tudyingreece.edu.gr




Μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, αφιερωμένη στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, το e-Academia, που στοχεύει να λειτουργήσει ως πολιτιστική και εκπαιδευτική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και κόσμο, εγκαινίασε το “Study in Greece”, με την εισαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας.

Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση λόγω κορωναϊού, η οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης, η Μελέτη στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το The Study Rooms , μια ομάδα ανθρώπων με εκτεταμένη εμπειρία και εξειδίκευση στην εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση, για να παρέχει εύκολο και πρακτικό τρόπο για να μάθετε ελληνικά στο Διαδίκτυο.

e-Academia

Υπάρχουν διαθέσιμα μαθήματα για τα επίπεδα αρχάριου, ενδιάμεσου και προχωρημένου μαθητή.

  • Τα Ελληνικά Μαθήματα Πιστοποίησης προετοιμάζουν τους συμμετέχοντες για εξετάσεις πιστοποίησης ελληνικής γλώσσας, παρέχοντάς τους βασικές γλωσσικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να επικοινωνούν σε καταστάσεις καθημερινής ζωής καλύπτοντας τη γραμματική και τη δομή κάθε επιπέδου μέσω σύντομων, γρήγορων κύκλων μάθησης. καλύπτουν όλα τα επίπεδα γλωσσικής ικανότητας (A1-A2, B1-B2, C1-C2), όπως ορίζονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες .
  • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα μαθήματα Discover Greek , τα οποία απευθύνονται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια γενικότερη γνώση της γλώσσας, καθιστώντας ευκολότερη την επικοινωνία και την απόλαυση της επίσκεψης ή των διακοπών τους στην Ελλάδα, καθώς και τη χρήση της στην τουριστική βιομηχανία . Στο τέλος αυτού του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αναμένεται να είναι σε θέση να κατανοήσουν βασικές φράσεις και να χρησιμοποιούν καθημερινές εκφράσεις, να μιλούν με απλό τρόπο και να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τον εαυτό τους και τις βασικές τους ανάγκες κ.λπ.
  • Όλα τα μαθήματα βασίζονται σε σύγχρονα και σας προσφέρουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε τον πλούσιο κόσμο του ελληνικού λεξιλογίου και γραμματικής. Μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα του e-Academia φιλοδοξεί επίσης να προσφέρει στους Έλληνες της Διασποράς μια υπέροχη ευκαιρία να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τις ρίζες και την κληρονομιά τους.

Εκτός από την εκμάθηση γλωσσών, άλλοι τύποι μαθημάτων αναμένεται επίσης να διατεθούν στην πλατφόρμα τους επόμενους μήνες, σε θέματα όπως η ελληνική ιστορία, ο πολιτισμός και άλλα.

Σπουδές στην Ελλάδα

Η μελέτη στην Ελλάδα (SiG) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος υποστηρίζεται πλήρως από το ελληνικό κράτος και αποτελείται από μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές. Ένας από τους κεντρικούς της σκοπούς είναι να προωθήσει ακαδημαϊκά προγράμματα στην Ελλάδα, να βοηθήσει, να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει διεθνείς φοιτητές που επιθυμούν να αναλάβουν όλες ή μέρος των σπουδών τους στη χώρα. Δημιουργώντας μια εκπαιδευτική και πολιτιστική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών, τα μέλη της SiG στοχεύουν στην καθιέρωση της Ελλάδας ως διεθνούς προορισμού για την εκπαίδευση και την έρευνα.

Μέρος της βασικής αποστολής της SiG είναι η λειτουργία ενός «μονοαπευθυντικού καταστήματος» για σπουδές στην Ελλάδα: παροχή πληροφοριών για σπουδές και διαβίωση στην Ελλάδα, προώθηση και υποστήριξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ευκαιριών που απευθύνονται σε μαθητές από το εξωτερικό, προώθηση και οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων σε συνεργασία με ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, καθώς και οργάνωση και υλοποίηση σπουδών στο εξωτερικό και ανταλλαγή προγραμμάτων, που συνδέουν ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα, ακαδημαϊκούς και ερευνητές. Ο οργανισμός εξέδωσε επίσης πρόσφατα τον κατάλογο της μελέτης 2019-2020 στο εξωτερικό για διεθνείς φοιτητές σε ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, μαζί με Έλληνες φοιτητές.

Με πληροφορίες από greeknewsagenda.gr

“Αποκαλυπτήρια” σήμερα για όλες τις αλλαγές στην εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: