Αρχίζει το πλάνο «επιστροφής» ο Δώνης: Εντολή στους τέσσερις ξένους να γυρίσουν

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης δίνει οδηγίες στους παίκτες του. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Την ώρα που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έδινε το «πράσινο φως» για την επιστροφή των ομάδων της Super League σε προπονήσεις με αυστηρώς ολιγομελή γκρουπ -6-8 παικτών- ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του συμμετείχαν σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών.

Ως εκ τούτου, ενημερώθηκαν για την κυβερνητική απόφαση με μικρή καθυστέρηση, ωστόσο ξεκίνησαν αμέσως την προετοιμασία του πλάνου «επιστροφής» του Παναθηναϊκού στις προπονήσεις από την προσεχή Τρίτη (05/05) στο «Γ. Καλαφάτης». Μέχρι αύριο το απόγευμα (Παρασκευή 01/05) ή το αργότερο ως το Σάββατο (02/05) θα έχουν ενημερωθεί όλοι οι παίκτες του «τριφυλλιού» για το πώς θα μοιραστούν στα προπονητικά γκρουπάκια και ανά πόσα άτομα θα είναι το κάθε ένα.

Παράλληλα, το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού θα περιμένει τις επόμενες ημέρες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του Αθλητισμού, για να ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες της προπόνησης στα ανοικτά γήπεδα για την επαναφορά της φυσικής κατάστασης των αθλητών και τη βελτίωση της ατομικής τεχνικής τους. Αν κι όπως όλα δείχνουν, η «βάση» της προπόνησης θα είναι αντίστοιχη με το πλάνο που εφήρμοσαν στη Γερμανία, οι ομάδες της Bundesliga στις πρώτες ημέρες της επιστροφής τους στα προπονητικά κέντρα, μετά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα γήπεδα στο «Γ. Καλαφάτης» είναι σε πολύ καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι το προπονητικό κέντρο της ομάδας είναι κλειστό από τις 14 Μαρτίου, καθώς όλο αυτό το διάστημα κηπουροί φρόντιζαν τον χλοοτάπητα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, εφόσον γύριζε η ομάδα για προπονήσεις.

Από εκεί και πέρα, έχουν γίνει προετοιμασίες σε όλο το προπονητήριο, με απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του, τοποθέτηση απολυμαντικών κ.ο.κ.

Ούτως ή άλλως, σε πρώτη φάση δεν θα χρησιμοποιούνται τα αποδυτήρια στο «Γ. Καλαφάτης» και οι παίκτες, μετά τις προπονήσεις θα φεύγουν και θα κάνουν μπάνιο στα σπίτια τους.

Αυτό που σίγουρα… προβλημάτισε το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού είναι πως δεν έχει υπάρχει ακόμη κάτι ξεκάθαρο ως προς το πότε θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις. Ωστόσο, από την άλλη κατανοούν πως κάτι τέτοιο είναι πολύ λογικό, αφού η πανδημία του ιού Covid-19, δεν «επιτρέπει» μακρινές προβλέψεις. Το σίγουρο είναι ότι ξεκινούν από την Τρίτη τις προπονήσεις σε μικρά γκρουπ και… βλέπουμε.

Τέλος, από το απόγευμα της Πέμπτης (30/4) οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επικοινώνησαν εκ νέου με τους τέσσερις ξένους παίκτες που έχουν επιστρέψει εδώ κι ένα μήνα στην πατρίδα τους (Σένκεφελντ, Μπεκ, Νατζ, Νούνες) κι έδωσαν… σύνθημα «άμεσης επιστροφής». Δεν θα είναι εύκολο, ιδίως για τους Νούνες και Νατζ, διότι υπάρχουν «ζητήματα» με τις πτήσεις που έχουν «κοπεί» και οι «πράσινοι» σε συνεργασία με τους παίκτες αναζητούν τη λύση, μέσω ανταποκρίσεων από Βέλγιο ή Γερμανία. Σε περίπτωση πάντως που επιστρέψουν οι τέσσερις ξένοι, θα χρειαστεί να μείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους για 14 ημέρες, βάσει των όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αυγενάκης: Από τις 5 Μαΐου οι ατομικές προπονήσεις και για τις ομάδες της Super League

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: