Ανθρωπος μετέδωσε σε τίγρη τον κορωναϊό σε ζωολογικό πάρκο της Νέας Υόρκης

File Photo: Είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή μετάδοση από άνθρωπο σε ζώο του κορωναϊού. EPA/SANJEEV GUPTA




Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια τίγρης στο ζωολογικό πάρκο Bronx της Νέας Υόρκης. Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Αϊόβα.

Η τίγρη Νάντια όπως είναι το όνομά της, φέρεται να κόλλησε τον κορωναϊό από έναν φύλακα του ζωολογικού πάρκου.

Μαζί με την ηλικίας 4 ετών Νάντια,  άλλα έξι αιλουροειδή θεωρείται ότι ίσως έχουν κολλήσει τη νόσο. Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος της Νέας Υόρκης παραμένει κλειστός στο κοινό από τις 16 Μαρτίου.

Τα αιλουροειδή ξεκίνησαν να δείχνουν ύποπτα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ξηρού βήχα την τελευταία εβδομάδα αφότου ήρθαν επαφή με τον εν λόγω εργαζόμενο, ο οποίος δεν έχει ακόμη εντοπισθεί.

 

Η ανάρτηση του ζωολογικού πάρκου Bronx.

«Είναι η πρώτη φορά που μαθαίνει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο ότι άνθρωπος κόλλησε ζώο και το ζώο νόσησε» δήλωσε στο Reuters ο Πωλ Κέιλ, επικεφαλής κτηνίατρος του πάρκου.

«Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά για κατοικίδια που έχουν προκύψει θετικά στον ιό σε διάφορα σημεία του κόσμου, αλλά οι ειδικοί έχουν τονίσει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ζώα μπορούν να νοσήσουν ή να μεταδώσουν την ασθένεια», πρόσθεσε.

Καθώς πρόκειται για την πρώτη περίπτωση άγριου ζώου που νοσεί, οι υπεύθυνοι του πάρκου σκοπεύουν να διανείμουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και της έρευνας και σε άλλους ζωολογικούς κήπους προκειμένου να προφυλάξουν τα άγρια ζώα αλλά και να εξετάσουν τους τρόπους μετάδοσης.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Παραιτήθηκε η Αρχίατρος της Σκοτίας: Την “έπιασαν” να σπάει την καραντίνα στο εξοχικό της!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: