Αγωνία για την προβολή τους: Ενοχλεί η ακατάσχετη φλυαρία υπουργών μέσα στην κρίση της πανδημίας

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μιλάει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, στο Υπουργείο. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και οι υφυπουργοί Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης παραχωρούν συνέντευξη τύπου εξ αποστάσεως, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Στην διάρκεια της κρίσης του κορωνοιού, υπάρχουν κάποιοι υπουργοί, ακόμη και αρμόδιοι, που έχουν επιλέξει την τακτική της αφάνειας. Και κάποιοι άλλοι, μάλλον αναρμόδιοι, που βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι με δηλώσεις στα κανάλια για να υποδηλώσουν την παρουσία τους.

Σε αυτούς τους τελευταίους ανήκει η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως. Δεν έχει περάσει μέρα χωρίς να ακουστεί δήλωση της. «Ανοίγουν-δεν ανοίγουν τα σχολεία, γίνονται δεν γίνονται οι Πανελλαδικές, χάνεται δεν χάνεται η χρονιά».

Από αυτά που λέει, δεν βγάζει κανείς ιδιαίτερο νόημα. Πρέπει να είσαι ένα είδος μέντιουμ για να ξέρεις με σιγουριά τι έχει στο μυαλό της. Το μόνο βέβαιο είναι ότι διακατέχεται από μία αγωνία προβολής. Αφήστε που νομίζει ότι σε μια περίοδο αγωνίας, κατάθλιψης και φόβου για την ίδια την ανθρώπινη ζωή, όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην γειτονική Ιταλία ήδη το άνοιγμα των σχολείων μετατέθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Καθόλου απλή απόφαση, αλλά ασφαλώς συνετή από υγειονομικής απόψεως. Στην Ελλάδα, η Κεραμέως, επιχειρεί να προκαταλάβει ακόμη και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Λες και η τύχη της ως υπουργού παιδείας κρίνεται από την δική της επικοινωνιακή συμβολή στην επιχείρηση καταπολέμησης της πανδημίας.

Η κυρία Κεραμέως είναι κλασσικό παράδειγμα υπερτιμημένου πολιτικού με υπαρξιακές ανασφάλειες. Ξέρει ότι είναι φαρδύ το κουστούμι που της φόρεσαν και ξεπερνά το διαμέτρημα της. Γι αυτό και βγαίνει κάθε μέρα στις τηλεοράσεις. Για να σιγουρεύεται ότι είναι ακόμη υπουργός.

Διαφορετικής αιτιολογίας είναι η μανία προβολής του Αδωνι Γεωργιάδη. Η δημόσια υπερέκθεση είναι ασφαλώς κουσούρι της ιδιοσυγκρασίας του ανδρός. Ο Αδωνις δεν επιδιώκει να βγαίνει στα παράθυρα από ανασφάλεια. Είναι απλούστατα εθισμένος στο σπόρ. Με την βαριά ψυχοτραυματική έννοια του όρου. Όπως οι εθισμένοι στα ναρκωτικά, τον τζόγο, το σέξ και πάει λέγοντας.

Ο Αδωνις  οπου και να τον καλέσουν πάει. Και το ράδιο-Σούζυ να τον φωνάξει θα σπεύσει. Θα του χαλάσει η μέρα αν δεν μιλήσει 5-6 φορές στο μικρόφωνο, έστω και  μέσω SKYPE. Κι αν δεν έχει να πει τίποτα, που είναι το συνηθέστερο, κάτι θα βρει για να ξεστομίσει, εκνευρίζοντας  τον κόσμο.

Και ο Αδωνις και η Κεραμέως, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ενοχλούν τις μέρες αυτές με την ακατάσχετη πολυλογία τους. Ας τους ρίξουν ένα φωνήεν από το Μαξίμου, μήπως και ηρεμήσουν…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Πολύ νωρίς για …πάρτι και σαμπάνιες: Καλά τα πήγε η κυβέρνηση αλλά δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί και λιβανιστήρια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: