Ξεπέρασαν τα 50.000 τα κρούσματα πέραν της ηπειρωτικής Κίνας: Άλλα 107 νέα στη Νότια Κορέα, 8.086 συνολικά

File Photo: O Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. EPA,, XINHUA, JU PENG MANDATORY CREDIT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού πέραν της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκε κατά 7.488 σε συνολικά 51.767 το εικοσιτετράωρο ως χθες Παρασκευή το πρωί, κατά την ημερήσια αναφορά για την εξέλιξη της πανδημίας η οποια δημοσιοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ).

Συνολικά 122 χώρες και περιοχές εκτός ηπειρωτικής Κίνας είχαν καταγράψει 1.775 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως χθες το πρωί.

Στον κατάλογο των νεκρών προστέθηκαν 355 ασθενείς μέσα σε ένα 24ωρο. Ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 7.499 στα 132.758 χθες το πρωί, εκ των οποίων τα 28.900 στην Ευρώπη.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΫ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους υπογράμμισε χθες ότι η Ευρώπη έχει πλέον μετατραπεί στο επίκεντρο της πανδημίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2, με περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη πλην Κίνας.

107 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα, 8.086 συνολικά

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν σχεδόν διπλάσιες περιπτώσεις ασθενών που αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία απ’ ό,τι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς η πτωτική τάση της εξάπλωσης γεννά ελπίδες πως η επιδημία έχει μπει σε φάση επιβράδυνσης στη χώρα της Ασίας που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά μετά την Κίνα.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) επιβεβαίωσαν 107 νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο, από 110 μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον 8.086. Στον αντίποδα, 204 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί και νοσηλεύονταν σε απομόνωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά και η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των ανθρώπων που θεραπεύτηκαν ξεπερνά αυτόν των ανθρώπων που μολύνθηκαν από την 20ή Ιανουαρίου, όταν καταγραφόταν το πρώτο κρούσμα του SARS-CoV-2.

Από τα 107 νέα κρούσματα, τα 62 εντοπίστηκαν στην Ντέγκου, τη νοτιοανατολική πόλη που αποτελεί την έδρα μιας χριστιανικής αίρεσης η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης της επιδημίας. 13 εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Ως το βράδυ της Παρασκευής, οι ασθενείς που υπέκυψαν είχαν φθάσει τους 72.

Πληροφορίες από REUTERS-Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γενεύη, Switzerland – Σεούλ, Korea Republic

Να αποφεύγουν τα ταξίδια στις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλεί τους πολίτες της η Ιρλανδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: