Το δώρο του Πάσχα οδεύει προς Ιούνιο για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα: Σήμερα η ΠΝΠ

File Photo: Η μεταχρονολογημένη καταβολή του δώρου Πάσχα αναμένεται να είναι προαιρετική. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Στην καταβολή στο ακέραιο αλλά μεταχρονολογημένα του δώρου Πάσχα προσανατολίζεται η κυβέρνηση, για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ το δώρο θα καταβληθεί τον Ιούνιο αντί της Μεγάλης Τετάρτης , ενώ αν κάποιος εργοδότης θέλει να το καταβάλλει κανονικά θα έχει τη δυνατότητα.

Χθες, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο στους δικαιούχους αλλά ο χρόνος καταβολής του,  συνδέεται με το χρόνο «απελευθέρωσης» από τον κορωνοϊό. Αλλωστε και ο πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει νωρίτερα ότι «ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία…».

Το οικονομικό επιτελείο προβληματίστηκε έντονα για το θέμα αξιολογώντας όλες τις πτυχές του.

Ως προς το κόστος, το Δώρο Πάσχα ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορεί –και αυτό- να επιφορτιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός μετά και τα νέα μέτρα. Επομένως η καταβολή του από το κράτος, έχει απορριφθεί. «Πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση», αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους, όταν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους προφανώς δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος , παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών τους έχει «παγώσει» με κρατική εντολή ή τραπεζική πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, εντός της ημέρας αναμένεται η σχετική ΠΝΠ που θα δίνει τη σχετική δυνατότητα στους εργοδότες.

Με πληροφορίες από Euro2Day

Μεγαλύτερες εκπτώσεις σε συνεπείς πελάτες και διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις μελετά το ΥΠΕΝ για το ρεύμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: