Την Εθνοφυλακή κινητοποιεί ο Κουόμο στη Νέα Υόρκη για περιορισμό του κορωναϊού

File photo: Ανδρας με προστατευτική μάσκα για τον κορωναϊό, μπροστά από την Wall Street στη Νέα Υόρκη. EPA/JUSTIN LANE




Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε  ότι αναπτύσσει την Εθνική Φρουρά σε ένα προάστιο της μητρόπολης για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της μεγαλύτερης όπως πιστεύεται εστίας κρουσμάτων κορωναϊού της χώρας, σε  μία από τις πιο δραματικές ενέργειες για τον έλεγχο της επιδημίας στις ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή ήρθε την ώρα που οι υγειονομικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον ραγδαία αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων που καταγράφονται σε όλη τη χώρα.

Σχολεία, ναοί ή άλλοι λατρευτικοί χώροι, και οι μεγάλοι χώροι συγκέντρωσης θα κλείσουν για δύο εβδομάδες σε μια «περιοχή περιορισμού» με επίκεντρο το Νιου Ροσέλ και τα στρατεύματα θα καθαρίσουν τις επιφάνειες και θα μεταφέρουν τρόφιμα στη ζώνη, η οποία εκτείνεται σε ακτίνα ενός μιλίου προς όλες τις κατευθύνσεις από ένα σημείο κοντά σε συναγωγή που συνδέεται με κάποια από τα κρούσματα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο.

«Είναι μια δραματική κίνηση, αλλά είναι η μεγαλύτερη ομάδα κρουσμάτων στη χώρα», δήλωσε. «Οι αριθμοί ανεβαίνουν αμείωτοι και χρειαζόμαστε μια ειδική στρατηγική για τη δημόσια υγεία» τόνισε.

Μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 1,000 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων 170 στη Νέα Υόρκη, όπου και εντοπίζεται ο τρίτος κατά σειρά μεγαλύτερο αριθμός κρουσμάτων στις ΗΠΑ μετά την Ουάσιγκτον και την Καλιφόρνια.

Σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον και την Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη δεν έχει μέχρι σήμερα νεκρό από τον κορωναϊό .

“Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου” δήλωσε ο Κουόμο, “δεν είναι θεωρητικό θέμα”.

Με πληροφορίες από The New York Times

Ο Σάντερς ματαίωσε συγκέντρωση λόγω κοροναϊού λίγες ώρες πριν τις προκριματικές σε έξι Πολιτείες

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: