Στους τρεις ο αριθμός των νεκρών από κορωναϊό στη Βρετανία: Περιορισμοί στην αγορά προϊόντων

Στα 273 βρίσκονται πλέον τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τη διάγνωση ακόμα 67 κρουσμάτων. ΚΥΠΕ




Ένας άνδρας ηλικίας μεταξύ 60 και 70 ετών είναι ο τρίτος φορέας του κορωνοϊού που υποκύπτει στην ασθένεια στη Βρετανία, ανακοινώθηκε αργά τη νύχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικό αξιωματούχο για την Αγγλία καθηγητή Κρις Γουίτι, ο άνδρας είχε σοβαρά προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βορείου Μάντσεστερ όταν πέθανε.

Είχε δε πρόσφατα επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία.

Τα δύο πρώτα θύματα του κορωνοϊού στη Βρετανία, μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών που νοσηλευόταν στο Ρέντινγκ και ένας 83χρονος που νοσηλευόταν στο Μίλτον Κινς, επίσης είχαν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι 273.

Εν τω μεταξύ, η Daily Telegraph γράφει ότι πολλές πτήσεις από τις υπό καραντίνα περιοχές της βόρειας Ιταλίας εξακολουθούν να διεξάγονται κανονικά, με αρκετές να έχουν προσγειωθεί σε βρετανικά αεροδρόμια.

Στα αεροδρόμια αυτά δε γίνεται έλεγχος των επιβατών για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι στη χώρα βρίσκονται πολλοί περισσότεροι φορείς του ιού.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει εκδώσει οδηγία για όσους έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη βόρεια Ιταλία να τίθενται σε οικειοθελή κατ’ οίκον απομόνωση για 14 ημέρες.

Περιορισμοί στην αγορά προϊόντων

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση εφόσον κριθεί αναγκαίο προβλέπεται η επί πληρωμή άδεια τεσσάρων εβδομάδων από την εργασία τους εθελοντών με ιατρικές ή νοσηλευτικές γνώσεις που θα θελήσουν να συνδράμουν το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας.

Επίσης εξετάζεται η διεξαγωγή δικαστικών ακροαματικών διαδικασιών μέσω βιντεοσύνδεσης και η επανενεργοποίηση συνταξιοδοτημένων γιατρών και νοσηλευτών.

Εν τω μεταξύ, μεγάλα σουπερμάρκετ της Βρετανίας, όπως τα Tesco και τα Asda άρχισαν να θέτουν περιορισμούς στην ποσότητα ορισμένων αντικειμένων που μπορεί να αγοράζει καθένας πελάτης, καθώς καταγράφηκαν περιπτώσεις αγορών πανικού.

Ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα είναι τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα, τα απολυμαντικά χεριών, το χαρτί υγείας, τα ζυμαρικά, το γάλα μακράς διαρκείας, φάρμακα για παιδιά, νερό και λαχανικά σε κονσέρβα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο

Μηδένισε τα νέα κρούσματα κορονοϊού η Κίνα – πληθαίνουν σε Νότια Κορέα και Κόστα Ρίκα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: