Στο έδαφος τα αεροσκάφη της Lufthansa, κλείνει το Facebook στη Βρετανία λόγω κορωναϊού

FILE PHOTO: Η Lufthansa έχει ακυρώσει τις πήσεις της προς την Τεχεράνη. EPA, LUKAS BARTH




Η Lufthansa μειώνει το πρόγραμμα πτήσεων λόγω της πτώσης της ζήτησης.

Τις επόμενες εβδομάδες, οι πτήσεις αναμένεται να μειωθούν έως και 50%, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό των οικονομικών ζημιών.

Η εταιρεία κάνει λόγο για δραστική πτώση των κρατήσεων και πολλές ακυρώσεις πτήσεων. Όλες οι περιοχές – στόχοι επηρεάζονται.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης διαθέτει έναν στόλο περίπου 780 αεροσκαφών, τα οποία εκτελούσαν πέρυσι κατά μέσο όρο 3.226 πτήσεις την ημέρα.

Οι περισσότερες ακυρώσεις χθες, Πέμπτη, αφορούσαν εσωτερικές πτήσεις και πτήσεις προς την Ιταλία. Το προσωπικό κλήθηκε να προσφέρει εθελοντικά μερική εργασία ή να λάβει άδεια άνευ αποδοχών. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα εργασίας με μειωμένο ωράριο για χιλιάδες εργαζομένους στη Γερμανία και την Αυστρία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών αποτρέπει τους Γερμανούς πολίτες να ταξιδέψουν στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας όπως είναι επί του παρόντος το Μπολτσάνο-Άλτο Άντιτζε / Νότιο Τιρόλο, η Εμίλια Ρομάνια, η Λομβαρδία και η πόλη Βο της περιφέρειας Βένετο (πλησίον της Πάδοβας) λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το Μπολτσάνο-Άλτο Άντιτζε / Νότιο Τιρόλο διαμαρτυρήθηκε πάντως για την ταξινόμησή του ως περιοχή κινδύνου.

Κλείνει το facebook

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει τα γραφεία του στο Λονδίνο έως τη Δευτέρα, αφού ένας εργαζόμενός του από τη Σιγκαπούρη, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις, διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό.

“Ένας εργαζόμενος από τα γραφεία στη Σιγκαπούρη, που διαγνώστηκε με τον Covid-19, επισκέφθηκε τα γραφεία μας στο Λονδίνο το διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου του 2020”, επισημαίνει σε ανακοίνωση το Facebook.

“Επομένως, κλείνουμε τα γραφεία μας στο Λονδίνο έως τη Δευτέρα προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης και οι υπάλληλοί μας θα εργαστούν από το σπίτι έως τότε”.

Στους τρεις οι ασθενείς εργαζόμενοι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Και δεύτερος εργαζόμενος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, αναγκάζοντας την πρέσβειρα της Κροατίας να ακυρώσει μια συνάντηση και να τεθεί αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Πρόκειται για τον δεύτερο εργαζόμενο στο Συμβούλιο που ασθενεί και τον τρίτο συνολικά στους θεσμούς της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τρίτη. Όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί του για περισσότερα από 15 λεπτά την προηγούμενη ημέρα κλήθηκαν να αυτοαπομονωθούν και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Η πρέσβειρα της Κροατίας Ιρένα Αντράσι, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, μπήκε εθελοντικά σε καραντίνα. Για τον λόγο αυτό ματαιώθηκε η συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών μελών, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Στο Συμβούλιο δεν έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα. Σήμερα συνεδρίασαν οι υπουργοί Υγείας για να προτείνουν μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι αποφάσισε να αναβάλει την ολομέλεια στο Στρασβούργο και να την μεταφέρει στις Βρυξέλλες, λόγω της κατάστασης στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία, Βρυξέλλες, Βέλγιο

 

Το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού καταγράφηκε στο Τόγκο ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: