Συγκινητικά βίντεο με τους Ισπανούς να χειροκροτούν γιατρούς και νοσηλευτές

Ένα όχημα καθαρισμού σήμερα στους δρόμους της Σεβίλλης που μοιάζει με μια πολη φάντασμα μετά και τα τελευταία μέτρα προστασίας από το κορονοϊό. EPA/JOSE MANUEL VIDAL




Ρίγη συγκίνησης προκαλούν τα βίντεο που κάνουν το γύρο του κόσμου το τελευταίο 24ωρο από την Ισπανία. Οι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους βγαίνουν στα παράθυρα και στα μπαλκόνια και δίνουν το ατέλειωτο χειροκρότημά τους.

Θέλουν έτσι να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν απέναντι στον κορονοϊό και την ίδια στιγμή να τους ενισχύσουν με κουράγιο στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν αδιάκοπα για να δαμάσουν την φονική επιδημία.

Η Ισπανία, όπως και δεκάδες άλλες χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, χτυπήθηκε από τον κορονοϊό. Ήδη μετρά εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα, οδηγώντας τη Μαδρίτη να πάρει σκληρά μέτρα για να προστατευτεί η χώρα.

Τα βίντεο έρχονται να προστεθούν σε αυτά των Ιταλών που προκειμένουν να θρυμματίσουν το φόβο βγήκαν στα μπαλκόνια τραγουδώντας, δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλον, απένταντι στην πανδημία που χτύπησε τη γειτονική μας χώρα.

Μετά τους Ιταλούς που βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να τραγουδήσουν και να «σπάσουν» τον φόβο του κορονοϊού οι Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους το βράδυ του Σαββάτου και χειροκρότησαν επί πέντε λεπτά τους γιατρούς και τους νοσοκόμους των Νοσοκομείων της χώρας τους, που δίνουν την μάχη για την υγεία των ασθενών από τον κορονοϊό.

To δεύτερο βίντεο ανήρτησε στο Facebook η δημοσιογράφος – ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Δώρα Μακρή από τη Μαδρίτη που προκαλεί συγκίνηση.

HJ

Η Ισπανία στα χνάρια της Ιταλίας: 2000 νέα κρούσματα, 100 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: