Συγκέντρωση πολιτών στην Κω: Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την έλευση μεταναστών

Oι συγκεντρωμένοι, είναι αρκετά ανήσυχοι με τις τελευταίες εξελίξεις και δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθεί περαιτέρω το νησί της Κω με μετανάστες. Φωτογραφία Ράδιο Πρώτο, Σάντι Λαδικού




Αρκετοί πολίτες της Κω βρίσκονται αυτή την ώρα στην παραλία της Λάμπης στη θέση Φάρος καθώς υπήρξαν νωρίτερα πληροφορίες ότι θα έρθουν μετανάστες με πλωτά μέσα από τα απέναντι Τουρκικά παράλια, μετέδωσε το Ράδιο Πρώτο και η Σάντι Λαδικού.

Το κάλεσμα έγινε το απόγευμα μέσω Facebook και σε λίγη ώρα συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος στο σημείο και μάλιστα όσο περνά ο αριθμός αυξάνεται. Μάλιστα αρκετοί πολίτες μετέβησαν και σε άλλες παραλίες όπως στο Ψαλίδι σε περίπτωση που κάποια βάρκα βγει σε άλλο σημείο της πόλης της Κω

Όπως έλεγαν οι συγκεντρωμένοι, είναι αρκετά ανήσυχοι με τις τελευταίες εξελίξεις και δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθεί περαιτέρω το νησί με μετανάστες. Η διάθεση όλων ήταν ειρηνική και συνεχώς υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία.

Σύμφωνα με το Ράδιο Πρώτο, μέχρι αυτή την ώρα δεν είχε εμφανιστεί καμία βάρκα. Να σημειωθεί ότι συνεχώς καταφθάνει κόσμος και πολλοί θα παραμείνουν στο σημείο για όσο χρειαστεί ώστε να αποτρέψουν την οποιαδήποτε αποβίβαση μεταναστών, εφόσον υπάρξει..

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχει προσαράξει το φορτηγό πλοίο «Von Perle» από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές όπου οι εξελίξεις είναι δραματικές στα σύνορα της χώρας μας, μένει να δούμε εάν σε τοπικό επίπεδο θα συγκροτηθεί κάποιο όργανο διαχείρισης το οποίο θα απαρτίζεται από στελέχη των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και θα έχει το ρόλο της υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού μέσω επίσημων ανακοινώσεων, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Πετσας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ η Ελλάδα δέχεται ασύμμετρη απειλή.

Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου: Ασύμμετρη απειλή κατά της χώρας, αποφάσεις για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: