Πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού και προκάλεσε ζημιές [video]

File Photo: Η τουρκική ακταιωρός όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες, κυνηγώντας ένα ελληνικό φουσκωτό που περιπολούσε στην περιοχή. Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή
Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ανοιχτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα Λιάνα Σπυροπούλου.

Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του λιμενικού, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της που συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο.

«Είναι στα δικά μας (σ.σ. προφανώς εννοεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα) και μας χτύπησε, πίσω μας χτύπησε. Μας έχει κάνει ζημιά πίσω, μας έσπασε τα ρέλια (σ.σ. τα κάγκελα στην κουπαστή)” ακούγεται να φωνάζει Έλληνας άνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επακούμβηση, η τουρκική ακταιωρός όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες, κυνηγώντας ένα ελληνικό φουσκωτό που περιπολούσε στην περιοχή.

 

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας
Στις 5:45, σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σημειώνεται, ότι το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Εν τω μεταξύ, κανένα περιστατικό παράνομης εισόδου ή αποβίβασης μεταναστών δεν σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

HJ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο εθνικός ύμνος αντηχεί κάθε πρωί στα σύνορα: Το μήνυμα της Ταξιαρχίας Έβρου στην Τουρκία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: