Προφήτης ή μάντης κακών; Ο Μπιλ Γκέιτς είχε πει ότι μία ενδεχόμενη πανδημία θα κοστίσει δισεκατομμύρια

File Photo: Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates. EPA/LUDOVIC MARIN /




Το 2015 ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είχε “προφητεύσει” ότι μία ενδεχόμενη επιδημία κορωναϊoύ μπορεί να στοιχίσει στην παγκόσμια οικονομία μέχρι και τρία τρισεκατομμύρια και να αφήσει πίσω της ακόμη και δέκα εκατομμύρια νεκρούς.

Μάλιστα ο Μπιλ Γκέιτς είχε κάνει λόγο για επιπτώσεις χειρότερες από εκείνες του πολέμου, τις οποίες ενδέχεται να προκαλέσει μια επιδημία κορωναϊού, εφόσον δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό επιχειρηματία, και πλέον φιλάνθρωπο, τα μικρόβια ενδέχεται να αφήσουν πίσω τους μεγαλύτερη καταστροφή από ό,τι θα άφηναν οι πύραυλοι σε πολεμική αναμέτρηση.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε» είχε πει ο Μπιλ Γκέιτς για το ενδεχόμενο μίας τέτοιας επιδημίας, ενώ συγχρόνως είχε αναφερθεί στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις ως προς την ανάπτυξη πολεμικών συστημάτων, δείχνοντας όμως αμέλεια στα θέματα υγείας.

Στην προ πέντε ετών ομιλία του, ο Γκέϊτς είχε παρομοιάσει την κατάσταση που πιθανόν να προκληθεί εάν τεθεί εκτός ελέγχου μια επιδημία κορωνοϊού, με την ισπανική γρίπη, του 1918 που άφησε πίσω της 33 εκατομμύρια νεκρούς σε όλον τον κόσμο.

«Εξαιτίας μιας επιδημίας, θα μπορούσαν να χαθούν τρία τρισ. και να πεθάνει εκατομμύρια κόσμος. Εάν προετοιμαστούμε από τώρα, μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε, ήταν τα προφητικά, όπως αποδείχθηκαν, λόγια του Μπιλ Γκέιτς.

Ρολά κατεβάζει το χρηματιστήριο των Φιλιππίνων: Το πρώτο στον κόσμο που κλείνει λόγω κορωναϊού

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: