Τυφλοί από τα “πάθη” τους δεν βλέπουν τους Τούρκους ασφαλίτες: Μα πόσο αστείοι μπορούν να γίνουν ακόμα;

File Photo: Κόκκινα γαρύφαλλα στους Ε/κ αστυνομικούς που βρίσκονται στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας επιχειρούν να αφήσουν Τ/κ συνδικαλιστές, αλλά δεν τους επιτρέπεται από μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην νεκρή ζώνη. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Βλέπουν τα τουρκικά τεθωρακισμένα να επιτίθενται να ρίξουν τα συρματοπλέγματα των συνόρων στον Έβρο κι αυτοί μιλούν για «εθνικιστές» που πήγαν με τα τρακτέρ να σταματήσουν την επέλαση.

Βλέπουν τους Τούρκους Ασφαλίτες να αναμιγνύονται με τον όχλο των μεταναστών για να καθοδηγούν τις επιθέσεις τους και μας μιλούν για την ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος.

Βλέπουν τους Τούρκους να μοιράζουν εργαλεία στους μετανάστες για να παραβιάσουν τα σύνορα, τους βλέπουν να ρίχνουν αέρια και να βάζουν φωτιές στην ελληνική πλευρά των συνόρων κι αυτοί κάνουν κηρύγματα για Έλληνες ρατσιστές που «μισούν» τους μετανάστες.

Την ώρα που τους επιτίθενται.

Κι εδώ και στην Ελλάδα οι γνωστοί εθνομηδενιστές αναζητούν σε ποιους θα επιτεθούν εντός των συνόρων για να αναδείξουν οι ίδιοι τις δήθεν φιλοπρόοδες ιδέες τους, ιδεοληψίες για την ακρίβεια, που στη συγκεκριμένη συγκυρία μοιάζουν όσο ποτέ άλλοτε ανόητες κι εκτός τόπου και χρόνου. Διότι, αυτό που συμβαίνει στον Έβρο εδώ και μια βδομάδα δεν έχει καμία σχέση με αισθήματα ρατσισμού ή με ακρότητες εθνικιστών, δεν έχει σχέση με την προσφυγιά και τους ανθρώπους που πρέπει όντως να συμπονέσουμε και να βοηθήσουμε διότι προέρχονται από πολεμικές ζώνες.

  • Πρόκειται για επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία. Πραγματική επίθεση. Κι άσχετα αν το κάνει για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η Ελλάδα που δέχεται την επίθεση στα σύνορά της. Και οφείλει να αυτοπροστατευθεί. Όπως και η Κύπρος. Που δέχεται την επίθεση εντός των συνόρων της, επίσης από την Τουρκία, η οποία αξιοποιεί τη νεκρή ζώνη για να επιτεθεί με τον ίδιο τρόπο.

Τι εισηγούνται αλήθεια όσοι επικρίνουν την αντίδραση της Ελλάδας, που δεν επιτρέπει την επέλαση; Να ανοίξει τα σύνορα; Και τι θα κάνει δεκάδες χιλιάδες μεταναστών που θα έχει μέσα στα εδάφη της;

Πρέπει να απαλλάξει την Τουρκία από την ευθύνη και να την αναλάβει η Ελλάδα για να δείξει μεγαλοψυχία;

Εντάξει, δεν φταίνε οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, που έγιναν πιόνια στη μεγαλομανία του ισλαμοφασίστα δικτάτορα Ερντογάν, αλλά ούτε οι Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών φταίνε σε κάτι για να δεχτούν ξαφνικά στα σπίτια τους τριάντα χιλιάδες μετανάστες. Ούτε οι νησιώτες φταίνε που είδαν την κοινωνία τους να ανατρέπεται μέσα σε ελάχιστους μήνες. Καλό είναι να παριστάνουμε τους ανθρωπιστές του πληκτρολογίου, αλλά όταν είναι η ζωή άλλων που επηρεάζεται και όχι η δική μας ας περιορίσουμε και λίγο τις εξυπνάδες μας.

Παρομοίως και όσα συμβαίνουν εδώ με τα οδοφράγματα.

Χτες παρέλαυναν οι εξυπνακισμοί στο διαδίκτυο: Να, έχουμε κρούσματα κορωνοϊού και δεν ήρθαν από τα κατεχόμενα επομένως γιατί έκλεισαν τα τέσσερα οδοφράγματα. Αποδείχτηκε, έλεγαν, η άστοχη απόφαση.

  • Πόσο αστείοι θα γίνουν ακόμα; Μερικές φορές μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα γίνει καμιά τουρκική επέλαση, να καταλάβουν το αεροδρόμιο Λευκωσίας ας πούμε, και θα βγαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι (πάντα οι ίδιοι είναι) να λένε πως το έκαναν οι Τούρκοι για να σώσουν το αεροδρόμιο από την ερήμωση. Ή ότι δεν είναι δικό μας πρόβλημα είναι της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που ελέγχει το αεροδρόμιο.

Αλλά, τι λέω; Αφού το έκαναν ήδη.

Για τα Στροβίλια, για τη Δένεια, για τον Άγιο Δομέτιο… Ε, είναι μερικά χωράφια, λένε, δεν έχουν σημασία…

Είδατε τις εικόνες χτες με τα επεισόδια Τουρκοκυπρίων με τους Ειρηνευτές; Ήταν κάτω από το στέγαστρο, που έστησαν οι Τούρκοι προελαύνοντας εντός της νεκρής ζώνης. Οι Ασφαλίτες του ψευδοκράτους έδιωχναν τους Οηέδες πέρα από το στέγαστρο γιατί βρίσκονταν έλεγαν σε έδαφος της παράνομης «τδβκ».

  • Όταν το έστηναν τον περασμένο Αύγουστο γράφαμε εμείς ότι πρόκειται για προέλαση, αλλά οι πανέξυπνοι «δικοί μας», κατηγορούσαν εμάς ότι μεγαλοποιούμε το γεγονός ότι οι Τούρκοι έβαλαν στέγαστρο για να προσφέρουν σκιά στους διερχόμενους…

Τώρα στον Έβρο, οι ίδιοι, πιστεύουν ότι η ανθρώπινη Τουρκία βοηθά τους μετανάστες να προχωρήσουν σε μια καλύτερη ζωή και η απάνθρωπη Ελλάδα τους κόβει το δρόμο. Και στην Κύπρο οι Τούρκοι αγωνίζονται στα οδοφράγματα για την επανένωση και οι εθνικιστές (μαζί κι ο Αναστασιάδης) τους εμποδίζουν.

Ακατανόητοι. Και επικίνδυνοι.

[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός. Δημοσιεύθηκε στον Φιλελεύθερο

Η διχοτομική “πράσινη γραμμή” και ο Ούννος κατακτητής “Μεταχάν”: Το κράτος ως πάροχος ασφάλειας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: