Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά, πάει στον Έβρο με τον Μισέλ

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης . Πηγή: E.C. Media Service




Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά μας. Ξεκινώντας από τώρα, δεν θα δεχόμαστε νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη.

Το παραπάνω μήνυμα έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα πάει την Τρίτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σημείωσε και τα εξής:

Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα – θα γυρίσετε πίσω.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαίκού Συμβουλίου Σάρλ Μίισέλ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τον Έβρο με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Έγραψε σχετικά:

Υποστήριξη των ελληνικών προσπαθειών για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Παρακολουθήστε στενά την κατάσταση στο έδαφος. Θα επισκεφθώ τα ελληνοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον πρωθυπουργό  Μητσοτάκη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: