Μετά από δεκαετίες ακυρώθηκε η Πορεία των Ζωντανών στο Άουσβιτς λόγω του κορωναϊού

File Photo: Κάθε χρόνο επιζώντες του Ολοκαυτώματος καθώς και χιλιάδες νέοι -Εβραίοι και μη-συμμετέχουν στην πορεία αυτή στο Άουσβιτς, το οποίο θεωρείται σύμβολο του Ολοκαυτώματος. Αυτή τη φορά μετά από δεκαετίες, λόγω του κορονοϊού, ακυρώνονται οι εκδηλώσεις. @amna_news
Ακυρώθηκε η Πορεία των Ζωντανών, που διοργανώνεται εδώ και 32 χρόνια προς τιμή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο Άουσβιτς- Μπίρκεναου, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Κάθε χρόνο επιζώντες του Ολοκαυτώματος καθώς και χιλιάδες νέοι –Εβραίοι και μη—συμμετέχουν στην πορεία αυτή στο Άουσβιτς, το οποίο θεωρείται σύμβολο του Ολοκαυτώματος.

«Αφού συμβουλευθήκαμε τους αρμόδιους υγειονομικούς οργανισμούς και αξιωματούχους, με βαριά καρδιά αναγκαζόμαστε να ανακοινώσουμε την αναβολή της φετινής Πορείας των Ζωντανών στην Πολωνία», δήλωσε ο Σμούελ Ρόζενμαν, πρόεδρος του οργανισμού που τη διοργανώνει.

«Βασικό μας ενδιαφέρον είναι η υγεία των πολλών συμμετεχόντων και των επιζώντων του Ολοκαυτώματος που θα συμμετείχαν. Με δεδομένο ότι πρόκειται για μία διεθνή εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 110 χώρες έχουμε ευθύνη να λάβουμε προληπτικά μέτρα», πρόσθεσε.
Έντεκα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στην Πολωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.
Βαρσοβία, Πολωνία

200 νέα κρούσματα στη Γερμανία, έκτακτα μέτρα “βλέπει” το Λονδίνο κι η Tesco φρενάρει παραγγελίες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal