Σφραγίζονται τα σύνορα, απαγόρευση μετακινήσεων στα ΚΥΤ: Οι νέες ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο ΓΓΠΠ Βασίλης Παπαγεωργίου στη σημερινή διευρυμένη συνεδρίαση με τους υπεύθυνους ασφαλείας διαχείρισης σχεδίων λειτουργείας κρίσιμων υποδομών της χώρας, όπως ΔΕΗ,ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ,ΔΕΣΦΑ,ΟΣΕ,ΕΥΔΑΠ,ΥΠΑ,ΣΤΑΣΥ, ΟΤΕ& Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, στη ΓΓΠΠ, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ο αρμόδιος υφυπουργός για την κρίση του κορωναϊού, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον λοιμωξιολόγο Δωτήρη Τσιόδρα, ανακοίνωσε τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τις 6 αύριο το πρωί, ενώ επανέλαβε αναλυτικά τον κατάλογο των καταστημάτων που κλείνουν από την ίδια ώρα αύριο.

  1. Από τις 6 αύριο πρωί τίθεται σε ισχύ απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ελλήνων πολιτών

2. Οι Ελληνες πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην χώρα αλλά τίθενται αυτομάτως σε καραντίνα 14 ημερών.

3. Ειδικά για όσους Ελληνες προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ.Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα μπούν σε καραντίνα 14 ημερών με ευθύνη της Πολιτείας.

4. Επιβάλλεται περιορισμός μετακινήσεων των προσφύγων και μεταναστών στα ΚΥΤ τα οποία θα περιφραχθούν, εντός των δομών θα συσταθούν ιατρικές μονάδες, ενώ η έξοδος από τα ΚΥΤ θα επιτρέπεται ημερησίως μόνον σε ένα μέλος οικογένειας με ειδική άδεια εξόδου μόνον για προμήθειες.

5. Κλείνουν τα ΚΤΕΟ σε όλη τη χώρα

6. Παρατέινεται η ισχύς διπλωμάτων οδήγησης και δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις.

7. Απαγορεύεται σε θαλαμηγούς να επισκέπτονται ελληνικά λιμάνια έως 30 Μαρτίου.

Οσον αφορά την διακοπή λειτουργίας καταστημάτων λιανικού εμπορίου, ο υφυπουργός επανέλαβε τις συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων που κλείνουν από αύριο Τετάρτη.

 

Η λίστα με όλες τις επιχειρήσεις που κλείνουν από την Τετάρτη και ως τις 31 Μαρτίου, λόγω κορωναϊού

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: